Targul Traditiilor www.targultraditiilor.ro

Anual, meșteri autentici din toate colțurile țării aduc în centrul Bucureștiului obiecte, obiceiuri și tradiții! Totul în scopul promovării tradițiilor și obiceiurilor românești – valori pe care suntem datori să le cunoaștem, susținem și să le transmitem către generațiile tinere.

Pentru că cine nu își cunoaște trecutul, nu își poate clădi viitorul!

Peste 50.000 vizitatori și 130 meșteri populari la cea de-a treia ediție a Târgului Tradițiilor „Obiceiuri de toamnă” organizat în perioada 10 -11 octombrie 2009, în Parcul Tineretului din București

Din dorința de a rămâne fideli obiceiurilor autentice, nu au lipsit nici de la această ediție:

–          o spectaculoasă expoziție de artă populară reprezentativă pentru toate colțurile țării

–          obiecte de artizanat tradiționale românești, realizate din ceramica tip neolitică, de Corund si Horezu, țesături, împletituri, covoare, decorațiuni, icoane, păpuși din foi de porumb, instrumente muzicale, costume populare din Bucovina, papuci din papură, unelte agricole și chiar mobilă cu motive tradiționale.

–          produsele din gastronomia tradițională românească

–          demonstrații de măiestrie ale meșterilor

–          reconstituirea unei gospadării argeșene autentice

–          minirecitaluri de muzică populară

Ne-au susținut în 2009: Primăria Sectorului 4, Muzeul Țăranului Român, Ana Catering, Societatea Română de Radiodifuziune, Ring, 7 Seri

Peste 20.000 vizitatori și 60 meșteri populari la cea de-a doua ediție a Târgului Tradițiilor „Artă populară” organizat în perioada 18 -19 octombrie 2008 în Piața Revoluției din București

Îmbrăcați în costume populare, specifice zonei de proveniență, mesterii populari, într-o atmosfera specifică lumii satului, au împărtășit vizitatorilor târgului câteva din secretele obiectelor de artizanat tradiționale românești realizate de ei.

Au transmis din energia si bucuria lor Veta Biriș, Niculina Stoican, taraful Lătărețu și Ansamblul Cununa Carpaților cu dansurile lor.

Ne-au susținut în 2008 : Primăria Sectorului 1, Muzeul Țăranului Român
Peste 7.000 vizitatori și o nuntă tradiționala din Transilvania, zona Rupea Brașov, la prima ediție a Târgului Tradițiilor „Nunta la români” organizat pe data de 26 octombrie 2007

Tu stii cum s-ar fi desfasurat nunta ta cu cateva zeci de ani in urmă?

După 60 de ani de uitare, un grup de braşoveni a reînviat tradiţiile locului și ne-au ajutat să aflam cum se organizau nunțile pe vremea bunicilor si străbunicilor noștri. Membrii Ansamblulului Cohalmul din Rupea, judetul Brașov au reconstituit secvenţe din ceremonialul unei nunţi tradiţionale din sudul Transilvaniei, obiceiuri străvechi, de la împodobirea miresei și adunarea alaiului de nuntă, la ceremonia propriu-zisă de nuntă, şi porturi care nu au mai fost respectate nici de locuitorii zonei, de mai bine de 60 de ani. Cei aproape 7.000 de vizitatori au avut ocazia să admire spectacolul nunții înconjurați de meșteri populari din toate zonele țării care au organizat o expoziție cu vânzare a creațiilor lor.

Ne-au susținut în 2007 : Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Fondul Național de Garantare a Creditelor pt IMM-uri, Paralela 45, Restaurantul „La mama”

În fiecare an, prin intermediul acestui proiect, ne propunem, cu ajutorul meșterilor populari să aducem mai aproape de spațiul urban, imaginea unei lumi tradiționale, plină de voie bună și autenticitate, în scopul păstrării identității naționale în spațiul european.

Detalii de la fiecare editie a evenimentului pe www.targultraditiilor.ro.

ro_RO

Fii la curent cu noutățile

Fii la curent cu cele mai noi știri! Abonează-te la newsletterul nostru.

Te-ai abonat cu succes la newsletter. Îți mulțumim.