„Școala Viitorului” – Premiul Special

Concursul național „Școala Viitorului” a reunit sute de proiecte inovatoare, originale, creative și bazate pe utilizarea tehnologiilor de ultimă generație. Mii de elevi talentați, din toată țara, și-au imaginat cum va arăta o lecție într-o școală a viitorului, au transpus ideile în materiale unice, utilizând diverse instrumente. Tinerii au văzut concursul național „Școala Viitorului” ca pe o provocare și au lansat idei, care, sperăm că se vor materializa cât mai curând în România.

Câștigătorii concursului național „Școala Viitorului” sunt elevii liceului „Dinu Lipatti” din Pitești. Însă, datorită numărului mare de proiecte deosebite, care merită atenția publicului, vom oferi și un Premiu Special. Așadar, juriul concursului național „Școala Viitorului” a selectat alte 3 proiecte inovatoare și a decis să ofere Premiul Special câștigătorului care va cuceri publicul. Vă invităm să urmăriți video pentru a aprecia proiectul și să votați una dintre cele 3 echipe de mai jos:

Echipa MC Production, Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” Brașov
Membrii echipei: Beatrice Oprea, Cristian Botezatu, Delia Fedor, Despina Diakouraki, Rebeca Comănac, Remus Gradea, Teodor Spaciu, Victor Taină, Vlad Hătiș, Vlad Rîndașu.
Proiectul echipei s-a bazat pe potențialul transformator al hologramelor și a proiecțiilor 3D în media. Potrivit acestora, realitatea virtuală poate stimula creativitatea tinerilor, ajutându-i să exploreze noi modalități de exprimare, să aibă o perspectivă valoroasă asupra industriei media și să acceseze instrumentele new media, precum echipamentul VR.

Echipa Robodac, Liceul Tehnologic „Dacia” Pitești
Membrii echipei: Irina Lăzarescu, Alin Ionuț Nedelea, Gabriela Ghighilă, Andreea Dobre

Membrii echipei se prezintă în calitate de arhitecți ai unei școli din viitor, realizând o machetă specială, complexă, cu design futurist. Aceștia au prezentat un mediu educațional avansat, adaptat nevoilor și tehnologiilor viitorului. Macheta este structurată detaliat și prezintă un întreg campus în care elevii din „Școala Viitorului” vor studia și vor desfășura activități complementare, care să îi dezvolte. Macheta a fost realizată din materiale reciclabile, viitorul însemnand sustenabilitate și inovație. Membrii echipei au pus accent pe gândirea complexă a tinerilor din viitor, în sistem stelar sau în rețea, unde emoția și conectarea interpersonală sunt elemente centrale în acest mediu educațional avansat, contribuind la productivitatea academică. Elevii sunt, astfel, parte integrantă a unei rețele educaționale interconectate și stimulative. Elevii din viitor au nevoie să-și monitorizeze grafic progresul, direcția și planul de creștere personală. În „Școala Viitorului” prezentată de echipa Robodac, elevii au uitat de mult de caiete și manuale, fiind înlocuite de o bibliotecă digitală, ochelarii VR, tablete și gadgeturi cu rol educațional. Tot aici ei își pot alege singuri ce să studieze, iar învățarea se va realiza în echipă, elevii având roluri sociale și cognitive precum „Managerul timpului”, cooperând în atingerea obiectivelor comune

Echipa Fantastik(ă), Școala Gimnazială „Avram Iancu” Bistrița
Membrii echipei: Mara Celeste Rus, Paula Maria Turdean, Ilie Alexandru Turdean, Darius-Cornel Candale, Bianca-Maria Ciobanu, Daria-Maria Timiș-Varga, Raluca Ioana Moldovan, Andreea Maria Suciu, Miruna-Anda Moldovan, Mario Ion Nechita

Proiectul prezintă o zi din viața elevilor la școală, loc în care studiază germană și unde apare un element surpriză:
“Într-o școala a viitorului, mă întâmpina un robot. Îmi aleg un nume pentru noul meu profesor, care îmi urează în limba germană „Bine ai venit”! Astăzi învățăm să ne orientăm în oraș. Roboțelul pe care l-am numit „Robi” îmi ilustrează pe ecran structuri simple, pentru a mă descurca într-un oraș necunoscut. „Robi” îi ajută, prin intermediul informațiilor structurate facil, pe înțelesul tinerilor, să se teleporteze prin intermediul ochelarilor VR la Zidul Berlinului, o atracție despre care ei studiaseră și mai apoi le transmite coordonatele să ajungă înapoi acasă.

Vă mulțumim tuturor celor care ați participat și ați contribuit la succesul acestui concurs. Fiecare propunere a fost o demonstrație a imaginației pe care o au elevilor noștri, iar asta ne întărește convingerea că viitorul educației este plin de inovație!

ro_RO

Fii la curent cu noutățile

Fii la curent cu cele mai noi știri! Abonează-te la newsletterul nostru.

Te-ai abonat cu succes la newsletter. Îți mulțumim.