S-a incheiat cea de-a treia editie a Targului Traditiilor – Obiceiuri de Toamna

În perioada 10-11 octombrie 2009, peste 50.000 de vizitatori au admirat creațiile celor 130 de meșteri populari, veniți din toate colțurile țării, la Târgul Tradițiilor – Obiceiuri de toamnă. Evenimentul, aflat deja la a treia ediție, a fost organizat deFundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Muzeul Țăranului Român și Primăria Sectorului 4.

Timp de două zile, bucurestenii de toate vârstele au participat la o spectaculoasă expozitie a artei traditionale românesti, din toate colturile mării. Editia din acest an a Târgului Traditiilor a reunit peste 130 de mesteri populari care si-au propus să aducă în inima Bucurestiului obiceiurile de toamnă, din diferite zone ale tării, pe care multi dintre ei le respectă încă.

Alături de obiectele de artizanat traditionale românesti realizate manual cu îndemânare, imaginatie si talent, cei care au vizitat târgul au putut descoperi lumea satului si prin produsele din gastronomia traditională românească. De la targ nu au lipsit nici vedetele sezonului: mustul proaspăt stors si pastrama de oaie.

Printre surprizele celei de treia editii s-au numărat: reconstituirea unei gospodprii argesene autentice, demonstratii de măiestrie ale mesterilor, minirecitaluri de muzică populară sustinute de cunoscuta interpretă Maria Dragomiroiu, copiii din cadrul Clubului de Excelentă Dan Voiculescu sau Liliana Geapană.

La Târgul Traditiilor din acest an, au fost prezente si în acest an obiecte de artizanat traditionale românesti, realizate din ceramica tip neolitică, de Corund si Horezu, tesăturile, împletiturile, covoarele, decoratiunile, icoanele, păpusile din foi de porumb, instrumentele muzicale, costumele populare din Bucovina, papucii din papură, uneltele agricole si chiar mobila cu motive traditionale.

Din dorinta de a rămâne fideli obiceiurilor autentice, partenerul traditional al evenimentului a fost, si la această editie, Muzeul Tăranului Român. În fiecare an, prin intermediul acestui proiect, organizatorii îsi propun cu ajutorul mesterilor populari să aducă mai aproape de spatiul urban, imaginea unei lumi traditionale, plină de voie bună si autenticitate, în scopul păstrării identitătii nationale în spatiul european.

Si în acest an, succesul evenimentului a fost demonstrat de numărul celor care au ales să participe la Târgul Traditiilor, în calitate de parteneri, expozanti, interpreti, cumpărători sau simpli vizitatori. Organizatorii multumesc tuturor celor care au decis să sustină acest eveniment si să se alăture obiectivului de promovare a traditiilor autentice românesti.

ro_RO

Fii la curent cu noutățile

Fii la curent cu cele mai noi știri! Abonează-te la newsletterul nostru.

Te-ai abonat cu succes la newsletter. Îți mulțumim.