Ring: Muzica, dans și teatru

„Printre cele 76 de busturi ale personalităţilor de vază ale culturii româneşti, amplasate în „Grădina Valorilor Româneşti” din Parcul Copilului, au loc săptămânal cursuri de pictură, teatru şi scenografie, ateliere de dezvoltare personală, concursuri şi spectacole. Intrarea este gratuită.

În vara anului trecut, în Parcul Copilului din sectorul 4 a fost inaugurat parcul tematic „Grădina Valorilor Româneşti”. Proiectul Fundaţiei „Dan Voiculescu” pentru Dezvoltarea României, realizat în parteneriat cu Primăria Sectorului 4, a fost amenajat sub forma unui complex statuar format din 76 de busturi ale personalităţilor semnificative ale istoriei şi culturii româneşti. „Grădina” are o bibliotecă unde pasionaţii de literatură pot găsi numeroase cărţi importante ale culturii noastre. Până acum, cele mai cautate au fost enciclopediile şi cărţile de poveşti pe care pasionaţii de lectură le-au citit pe aleile dedicate scriitorilor, muzicienilor şi oamenilor de ştiinţă, precum banca de sub „teiul lui Eminescu”.

În fiecare miercuri, turul „Grădinii”

Bucureştenii au parte şi de o prezentare a busturilor celor 76 de români excepţionali, făcută de studenţi de la Facultatea de Istorie. Turul are loc miercuri, de la ora 13.00. “Noi încercăm să le prezentăm celor interesaţi lucruri inedite despre fiecare personalitate în parte, nu ceea ce găsim printr-o simplă căutare pe internet”, ne-a explicat Anca Popa, Manager Comunicare la Fundaţia „Dan Voiculescu”.

Jocul statuilor, printre busturi

Marţi, între orele 11.00 şi 13.00, are loc cursul de teatru. „Pornim de la joacă, apoi facem câteva exerciţii de ritm, de imaginaţie pentru ca «muşchiul» imaginaţiei să fie dezvoltat. Încercăm să le dezvoltăm copiilor şi comunicarea nonverbală”, ne-a spus Alex, profesorul micuţilor actori şi student în anul III la UNATC. „Unul dintre jocurile preferate de copii este cel al statuilor. Se fac echipe de câte doi. Unul e sculptorul, celălalt e lutul. Unul se lasă «prelucrat» de celălalt într-o statuie. Apoi, toţi sculporii trec pe la fiecare sculptură în parte şi o analizează”, ne-a mai explicat acesta.

Adulţii învaţă să comunice

Săptămânal au loc traininguri de comunicare, exerciţii de oratorie, dezbatere şi nu numai, la care pot participa tineri cu vârsta între 16 şi 30 de ani. „Cele mai multe persoane se înscriu la comunicare, unde au parte de jocuri de autocunoaştere. Învaţă cum să comunice eficient, cum să se facă înţeleşi, lucruri ce-i ajută extrem de mult în viaţa de zi cu zi. Şi cei timizi fac progrese, cursul îi ajută să aibă încredere în ei şi să spună ce gândesc.

Avem traininguri de arta a oratoriei, în august vom organiza şi un concurs. Şi pentru copii avem cursuri de consiliere şi asistenţă psiho-pedagogică”, povesteşte Anca Popa.

Serate culturale

În fiecare joi, de la ora 19.00, au loc minirecitaluri în aer liber. Pe scena amenajată în parc urcă tinere talente care cântă la diferite instrumente muzicale. În plus, parcul beneficiază şi de un sistem audio cu muzică ambientală. Mai mult decât atât, pentru cei mici au loc, în weekenduri, spectacole de teatru de păpuşi, dansuri şi muzică.

Pictează lângă Grigorescu

Atelierele de dezvoltare personală, coordonate de un psiholog, au loc în fiecare luni, între orele 12.00 şi 13.00, pentru copiii cu vârste între 10 şi 14 ani şi marţi, între 18.00 şi 20.00, pentru cei între 15 şi 18 ani. „Cine sunt eu”, „Mă simt bine în pielea mea”, „Îmi pasă de mine, îmi pasă şi de tine” sunt câteva dintre temele abordate în cadrul acestora. Mai mult, în fiecare vineri, copiii între 3 şi 15 ani au parte şi de cursuri de pictură în apropierea busturilor lui Nicolae Grigorescu şi Ştefan Luchian.

Cum puteţi participa

Pentru a putea participa la activităţile care au loc în „Grădina Valorilor”, trebuie să vă înscrieţi pe site-ul Fundaţiei Dan Voiculescu, www.fundaţiadanvoiculescu.ro, unde poate fi descărcat şi programul activităţilor, pe mail: [email protected] sau la faţa locului. Pentru mai multe informaţii, puteţi suna la 031/425.58.82.”

ro_RO

Fii la curent cu noutățile

Fii la curent cu cele mai noi știri! Abonează-te la newsletterul nostru.

Te-ai abonat cu succes la newsletter. Îți mulțumim.