Marinela Mocanu

Marinela Mocanu predă educația tehnologică la Scoala Gimnazială Salcea, Plopeni.

De-a lungul carierei, a îndrumat elevii pentru participarea la toate nivelurile olimpiadei de Educaţie tehnologică: locală, judeţeană, naţională, adunând  câteva zeci de diplome.

Disciplina pe care o predă îi permite să formeze la elevi abilităţi şi competenţe care le sunt necesare în viaţa de zi cu zi. Valorifică latura formativă a disciplinei prin antrenarea şi îndrumarea elevilor pentru participarea la diferite proiecte şi activităţi extraşcolare: Pedalează şi salvează, Aleg energia durabilă, programe JAR, parteneriate între şcoli, activităţi cu părinţii, excursii, participare la simpozioane şi sesiuni de comunicări ale elevilor. http://apollo.eed.usv.ro/~elev1/37.htm

Participa la Concursul Naţional Eco Fun cu rezultate foarte bune pe toate secţiunile concursului.

În prezent, este implicată într-o campanile de strangere de fonduri pentru un copil născut fără vedere, care are nevoie de operaţie pentru a vedea lumina zilei.

Pentru ca această disciplină să fie promovată şi apreciată la adevărata valoare, a iniţiat şi organizat Simpozionul concurs pe teme de bune practici, aflat deja la a 3 a ediţie http://apollo.eed.usv.ro/~elev5/ dar şi alte activităţi în cadrul comisiei metodice şi a cercurilor pedagogice, împărtăşind  cu colegii aspectele educative ale activităţii. Ca profesor metodist şi mentor, a fost întotdeauna de ajutor colegilor care au solicitat-o.

A participat, în ultimii ani, la Comisia Naţională a Olimpiadei de Educaţie tehnologică, a fost profesor formator, iar în acest moment este profesor  autor  în  Proiectul Platforma Şcoli verzi – Advocacy, eco educaţie şi susţinere pentru şcoli sustenabile.

A realizat softuri educaţionale, auxiliare curriculare, ghiduri metodice folosite şi apreciate de profesori şi de elevi.

Nu neglijează formarea continuă si e convinsă că mai are încă multe de învăţat şi de descoperit. Participă la cursuri, se străduieste să aplice metode moderne, să îmbunătăţeasca baza materială.

Elevii sai au obţinut multe premii I, II, III, menţiuni la Olimpiada judeţeană de Educaţie tehnologică și au avut 3 participări la olimpiada naţională. Au obținut rezultate foarte bune la concursul ECO FUN în ultimii 4 ani – premii I, II, III, menţiuni la secţiunile grafică computerizată, fotografie, jurnalism, eco eseu, (în total 27 premii).

ro_RO

Fii la curent cu noutățile

Fii la curent cu cele mai noi știri! Abonează-te la newsletterul nostru.

Te-ai abonat cu succes la newsletter. Îți mulțumim.