Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României marchează 34 de ani – o contribuție de durată în formarea viitorului țării

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României aniversează, în acest an, 34 de ani de existență în slujba performanței, a cercetării și inovării în România. De-a lungul acestor decenii, fundația și-a consolidat angajamentul față de educația de excelență, aducând contribuții semnificative la formarea a numeroase generații de tineri români.

Înființată în anul 1990, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, prin intermediul celor două departamente – „Educație și Cultură” și „Dezvoltare și Cercetare”, și-a propus să ofere oportunități educaționale de înaltă calitate, să sprijine cercetarea științifică și să promoveze valorile culturale și sociale în societatea românească. De-a lungul timpului, aceasta și-a dezvoltat și diversificat programele pentru a răspunde nevoilor din ce în ce mai complexe ale sistemului educațional și ale comunităților locale.

Împlinirea a 34 de ani de activitate reprezintă un moment important nu doar pentru fundație, ci și pentru întreaga comunitate educațională și socială din România. Zeci de mii de copii și tineri au găsit aici un spațiu în care și-au putut dezvolta potențialul, și-au putut antrena inteligența, și-au descoperit vocația, și-au împlinit visele. Scopul acestor activități este acela de a spijini și promova tinerii valoroși, de a îmbunătăți cunoștințele și aptitudinile acestora, de a-i încuraja să își dorească să se autodepășească și să își valorifice la maxim talentul și potențialul individual.

De-a lungul celor 34 de ani de activitate, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a investit peste 5 milioane de euro în proiecte educațioanale, culturale și sociale, a acordat peste 6.000 de premii, iar peste 100.000 de copii și tineri au devenit beneficiarii proiectelor lansate. În această perioadă, Fundația a lansat Super Smart Team – prima echipă de copii și tineri supradotați din România, dar și o serie de programe, cursuri și proiecte unice în țară, precum: #Școala FDVDR, Olimpiadele Preșcolarilor, Liga Profesorilor Excepționali, Aristotel, Școala Viitorului ori 10 Biblioteci de nota 10. Fundația Dan Voiculescu a introdus pe scena culturală românească Ziua Recunoștinței Naționale, promovând, în fiecare an, o figură marcantă a culturii din țara noastră.

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este membru al European Council for the High Ability, membru al World Council for Gifted and Talented Children, membru UNESCO, membru al European Talent Support Network.

ro_RO

Fii la curent cu noutățile

Fii la curent cu cele mai noi știri! Abonează-te la newsletterul nostru.

Te-ai abonat cu succes la newsletter. Îți mulțumim.