Inovaliment 2022_REGISTRATION

INOVALIMENT 2022 Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României organizează o nouă ediție a Târgului Internațional de Invenții și Inovații din domeniul alimentar ”INOVALIMENT”. Târgul se adresează tuturor cercetătorilor și specialiștilor din industria alimentară, atât cei din mediul universitar, cât și cei care lucrează în cadrul institutelor și stațiunilor de cercetare din România, […]

Read More

1 Noiembrie – Ziua Mondială a Veganilor

1 Noiembrie – Ziua Mondială a Veganilor Veganismul este o dietă care exclude toate formele de exploatare și cruzime față de animale pentru hrană, îmbrăcăminte sau orice alt scop. Dietele vegane capătă tot mai multă popularitate atât în rândul adulților, cât și al copiilor. Tu știai că…? Dieta de tip vegan prezintă în rândul copiilor […]

Read More

Ziua Națională a Radioului

Ziua Națională a Radioului – 94 de ani de la prima emisiune a radioului public Radioul public aniversează astăzi 94 de ani de la prima transmisie în eter. „Alo, alo, aici Radio Bucureşti” au fost primele cuvinte care s-au auzit la postul public național. Profesorul Dragomir Hurmuzescu, primul preşedinte al Consiliului de Administraţie al nou […]

Read More

Numărul școlilor care beneficiază de programul ”Masa Caldă” a crescut de la 350 la 450

Numărul școlilor care beneficiază de programul ”Masa Caldă” a crescut de la 350 la 450 Astăzi a fost adoptată, în Guvernul României, ordonanța de urgență care majorează, de la 350 la 450, numărul de unități de învățământ preuniversitar care beneficiază de programul „Masa caldă”. În total, 178.000 de elevi vor primi sprijin alimentar. Astfel, în […]

Read More

27 octombrie, Ziua Sustenabilităţii în România – propunere legislativă

27 octombrie, Ziua Sustenabilităţii în România – propunere legislativă Un număr de 57 de parlamentari UDMR, PSD, PNL, USR şi minorităţi propun, printr-o iniţiativă legislativă, ca în data de 27 octombrie să fie sărbătorită Ziua Sustenabilităţii. Iniţiatorii arată, în expunerea de motive, că data de 27 octombrie a fost aleasă pentru a sărbători Ziua Sustenabilităţii […]

Read More

Prof. Dan C. Vodnar a reușit să ducă gastronomia moleculară pe TikTok

Prof. Dan C. Vodnar a reușit să ducă gastronomia moleculară pe TikTok El a devenit cea mai puternică voce din domeniul științific de pe rețelele de socializare. Prof. Vodnar a fost deja validat, de către IQads, ca fiind un influencer științific. Domnia sa este profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii alimentare, prorector la Universitatea de […]

Read More

România, pe locul 3 la capitolul bullying la nivel european

Specialiștii arată adevărul crud despre bullying și efectele nevăzute ale celui mai devastator fenomen în rândul copiilor. Psihologi, profesori și specialiști în educație au prezentat informații utile și metode eficiente prin care, atât elevii, cât și profesorii, dar și părinții vor putea contribui la prevenirea și combaterea fenomenului de bullying în școli, la conferinței cu […]

Read More

Prevenirea și combaterea fenomenului de bullying

În 10 minute, un copil poate să își piardă încrederea în sine și în ceilalți, iar consecințele pe termen lung asupra dezvoltării emoționale și integrării sociale sunt extrem de grave Aceasta este una dintre concluziile conferinței cu tema ”Prevenirea fenomenului de bullying în școli” organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și Revista PSYCHOLOGIES România, în cadrul programului Conferințele […]

Read More

Specialiștii arată adevărul crud despre bullying și efectele nevăzute ale celui mai devastator fenomen în rândul copiilor

Specialiștii arată adevărul crud despre bullying și efectele nevăzute ale celui mai devastator fenomen în rândul copiilor În 10 minute, un copil poate să își piardă încrederea în sine și în ceilalți, iar consecințele pe termen lung asupra dezvoltării emoționale și integrării sociale sunt extrem de grave Aceasta este una dintre concluziile conferinței cu tema […]

Read More

Gheorghe Mencinicopschi, o viață dedicată științei

Gheorghe Mencinicopschi, o viață dedicată științei Cercetătorul ştiinţific Gheorghe Mencinicopschi s-a născut pe 1 mai 1949 în comuna Domnești, județul Argeș. Biolog, biochimist și cercetător român, Mencinicopschi a fost director al Institutului de Cercetări Alimentare, o personalitate activă din domeniul alimentației din România. Prof. univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi a elaborat tratate de specialitate în domeniul alimentului, alimentației, […]

Read More
en_US