Cei mai importanți pioni ai cercetării alimentare din România, împreună, la Galați

O imagine cât 1000 de cuvinte!

Astăzi, 25 noiembrie 2022,  cei mai importanți pioni ai cercetării alimentare din România, împreună, la Galați.

Felicitări doamnei Gabriela Bahrim, pentru frumoasa teză de doctorat coordonata și doctorandului Bogdan Pacularu, pentru munca depusă.

Gabriela Bahrim este profesor titular la facultatea Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, cu o vechime de 35 de ani în învățământul superior și în cercetare, dezvoltare și inovare.

Doctor în domeniul Biotehnologie, cu competențe în domeniile Biotehnologie (Procese fermentative; Culturi starter; Probiotice; Tehnologia enzimelor; Bioaditivi și bioingrediente;  Biovalorificarea deșeurilor și bioremediere) și Știința alimentelor (Microbiologia produselor alimentare; Controlul microbiologic al alimentelor).

Din anul 2010 este conducător de doctorat în domeniul Biotehnologiei (25 de teze finalizate). A coordonat în calitate de director/responsabil instituțional 27 de proiecte de cercetare finanțate în competiții naționale și internaționale sau de companii reprezentative din țară și străinătate (ZEELANDIA H.J. Doeleman Olanda; Kemin Europa N.V.;  Belgia, Dyadic Olanda).

Recunoașterea prestigiului profesional este susțintă prin publicarea în calitate de coautor a 170 de articole în reviste reprezentative la nivel intenațional (cotate Web of Science); calitatea de membru asociat al Academiei de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisești” (ASAS)- Secția de industrie alimentară, calitatea de expert evaluator și membru în comisii și consilii de evaluare a calității din învâțământul superior și cercetare științifică (CNATDCU, ARACIS).

en_US