Concluziile Conferinței “Soluții inovatoare pentru alimente alternative și strategii de dezvoltare a acestui sector”

Concluziile Conferinței “Soluții inovatoare pentru alimente alternative și strategii de dezvoltare a acestui sector”

➡️Agricultura celulară își face loc timid, dar sigur, în alimentația viitorului

➡️În prezent nu există nicaieri în lume un produs avizat obținut exclusiv din țesut muscular crescut în laborator

➡️În Singapore a fost avizat primul produs “de laborator”, dar care conține si plante

➡️Israel, SUA, Olanda sunt țări care susțin cercetarea în agricultura celulară

➡️În 2022, Olanda a fost prima țară europeană care face un pas prin alocarea a 60 mil euro pentru cercetare și start-upuri de agricultură celulară

➡️Există o reticență a consumatorilor față de acest tip de produse care poate fi atenuată doar prin educație susținută de mass media, de autorități, de liderii de opinie, de către cercetători, etc

➡️Alimentele crescute în laborator sunt “curate”, controlate din punct de vedere nutrițional

➡️Nu sunt cunoscute efectele pe termen lung asupra sănătații dar, legislația privind siguranța alimentară nu va permite autorizarea produselor fără studii bine fundamentate

Știrea despre acest subiect, difuzată în jurnalul de știri de la Antena 1, duminică 17 iulie 2022,  poate fi urmarită, accesând link-ul de mai jos👇

https://web.facebook.com/fdvdr/videos/5223026967753037

en_US