Noaptea Ideilor / La Nuit Des Idées

Noaptea ideilor
Noaptea Ideilor / La Nuit Des Idées
📌🎨🏵 Astăzi, Institutul Francez din România participă la cea de-a şasea ediţie a evenimentului internațional ”Noaptea Ideilor”, organizat de Institutul Francez de la Paris, pe cinci continente, în 75 de ţări.
Ediția va avea loc exclusiv online și se va desfășura în jurul ideii de „APROAPE”. Profesori universitari, oameni de știinţă și artiști vor vorbi despre raportul dintre noi și ceilalți, din alte timpuri și din alte spații, despre relația dintre oameni și orașele pe care și le-au construit și despre cum s-a schimbat în timp noțiunea de identitate în raport cu ce a fost și cu ce a rămas aproape.
👉👩‍🎨 Printre aceștia se numără și un fost bursier FDVDR și membru al Clubului de Excelență, Alexandra Sand!
👏 👏❤️Felicitări, Alexandra! Suntem mândri de tine!
Când?
Astăzi, între orele 17:00 – 17:10, în cadrul NDI (Noaptea Ideilor / La Nuit des idées)
Video-art de Alexandra Sand cu vocea lui Yves Coppens: Lespugue. Corpul ideal de-a lungul timpului.
☑️Noua lucrare video a artistei Alexandra Sand este un omagiu adus statuii preistorice “Venus din Lespugue”, descoperită în 1922 în apropiere de Rideaux, Franța. Interogând felul în care era perceput corpul uman în preistorie în raport cu esteticile corpului din secolul 21, discursul artistic are în centru corpul feminin. Desenele, detaliile și simplitatea formelor detemină un limbaj estetic limpede, iar vocea antropologului Yves Coppens completează imaginea în mișcare.
👉 Online, pe pagina de Facebook a Institutului Francez din România

În link-ul de mai jos găsiți programul complet al evenimentelor organizate de Institutul Francez din România:

https://www.facebook.com/InstitutulFrancez/

en_US