Concursul ”ARISTOTEL” s-a încheiat. Peste 4000 de elevi s-au înscris la ediția din acest an.

Peste 4000 de elevi s-au înscris la ediția online a Concursului Național Interdisciplinar “Aristotel”, pentru a-și testa cunoștințele de cultură generală. Peste 300 dintre cei care au susținut concursul, au obținut punctajul maxim, iar peste 700 au participat și la proba opțională de creativitate.

A fost pentru prima dată de la lansarea Concursului ”Aristotel” când acesta s-a desfășurat în varianta online. Datorită acestui mod de organizare, la etapa specială a concursului au putut participa, în premieră, elevi din provincie, dar și copiii românilor din diaspora, care învață la școli din afara țări. Astfel, la concurs au participat elevi din toate județele țării, dar și copii români din SUA, Italia, Finlanda sau UK.

A fost singura competiție care a avut ca scop încurajarea creativității și a gândirii logice în rândul elevilor din învățământul primar și gimnazial, și la care, cei mai buni vor fi premiați cu cărți, materiale educaționale și cursuri gratuite, oferite de partenerii acestui concurs: Editura Litera, Editura Corint, Editura Ingenium, Biblioteca Metropolitană București, Centrul de Carte Străină Fischer International, Playouth România.

”Aristotel” este un concurs gratuit, de cultură generală, logică, matematică și creativitate, organizat de Fundația Dan Voiculescu Pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, care se află la ediția a IX-a.

Concursul este înscris în Calendarul Activităților Educative Municipale organizate de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Datorită succesului acestei ediții, începând cu luna septembrie, va avea loc un nou concurs ”Aristotel”, care se va desfășura tot în varianta online.

en_US