Fundația Dan Voiculescu sprijină copiii creativi și performanți

În România, 1 din 4 copii este supradotat, însă mai mult de jumătate dintre aceștia nu reușesc să se autodepășească din cauza limitelor impuse de societate și a mediului în care cresc. Pentru cei norocoși, o cheie pentru a putea deschide poarta succesului este întâlnirea oportunităților potrivite, la momentul potrivit.

Este și cazul Alexiei, o fetiță de 11 ani, foarte talentată, pentru care pictura reprezintă nu doar o pasiune, ci și un mod de a comunica cu cei din jur. Asemenea multor copii talentați, ea își urmează visul, participând la Cursul de Educație prin Arte Vizuale, din cadrul Clubului de Excelență al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Chiar dacă au trecut două luni de când ea nu a mai fost în sala de pictură și nu și-a mai văzut colegii de curs, Alexia nu a încetat să picteze și să urmărească toate cursurile de Educație prin Arte Vizuale oferite online de #scoalaFDVDR.

Unul dintre aspectele pe care se pune accent în cadrul Clubului de Excelență este îndreptarea tinerilor spre descoperirea și îmbunătățirea aptitudinilor și abilităților fiecăruia, dar și a laturii creative. Astfel, copii supradotați, pasionați fie de matematică, fie de muzică, de știință sau de artă își pot dezvolta abilitățile, dar și creativitatea.

Un alt pilon important în procesul de modelare al copiilor este familia. Mama ei a descoperit în ea acea sămanță a genialității pe care a știut cum să o cultive pentru a o transforma întru-un vis realizabil. Alexia își dorește să urmeze cursurile Liceului de Arte Plastice ”Nicolae Tonitza” din București.

Pentru a încuraja creativitatea în randul copiilor și tinerilor, peste 20 de cursuri concepute exclusiv pentru mediul online și sunt disponibile, în această perioadă, pe canalul de youtube al Fundației Dan Voiculescu.

 

 

 

en_US