1 martie, termen limita pentru concursul de proiecte pentru ONG-uri si programul “Burse de studiu”

1 martie 2010 a fost termenul limită al concursului care premiază cel mai fezabil şi original proiect al unui ONG. Astfel, pe adresa postala sau pe cea electronica a Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, am primit peste 150 propuneri de proiecte. Domeniile vizate au fost: mediu, educaţie, arta, cultură, social.
PREMIUL pus la bătaie: Finanţarea proiectului şi derularea lui în parteneriat cu Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Criteriile de evaluare stabilite au în vedere nevoile cu care se confruntă societatea românească şi gradul de aplicabilitate.

Pe 4 martie vom publica lista proiectelor  înscrise, urmând ca pe 15 martie 2010 să anunţăm primele trei proiecte câştigătoare, pe baza criteriilor de evaluare deja enunţate.

Mai multe detalii despre concurs si criteriile de evaluare pot fi găsite pe www.fudv.ro secţiunea Proiecte ONG.

1 martie a fost termenul limita si pentru programul „Burse de studiu” oferite de Fundaţia Dan Voiculescu Pentru Dezvoltarea României pentru anul 2010-2011.
Acordarea burselor se face pe categorii de vârstă, în funcţie de portofoliul, de activitatea depusa. Valoarea burselor va fi determinată de numărul de solicitanţi calificaţi în cadrul fiecărei categorii, precum şi de rezultatele individuale ale acestora.
Astfel, pana pe 1 martie 2010, au fost trimise aprox. 100 cereri pentru cele patru tipuri de burse: Junior – pentru cei cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani, Bursă de Excelenţă Dan Voiculescu – pentru tinerii între 18 şi 25 ani, Bursă Masterală – pentru 22-35 ani şi Bursa Doctorală.
După data de 1 martie, Consiliul Director al Fundaţiei urmeaza sa evalueze fiecare cerere şi va anunţa lista bursierilor pe site-ul Fundaţiei şi prin intermediul mass-media. Inscrierile din timpul anului, sau venite după data de 1 martie 2010 vor fi analizate pentru următoarea runda de burse, din anul 2011.

Încă de la înfiinţare, din 1990, Fundaţia Dan Voiculescu a acordat burse pentru copii şi tineri cu rezultate deosebite. Programul „Burse de studiu 2010”, sub această formă, a fost lansat în 2007.

UPDATE 09.03.2010 – Până pe data de 1 martie, s-au înscris în Programul „Burse de studiu 2010” pentru

Bursa Junior – 74  cereri

Bursa de Excelenţă – 13  cereri

Bursa Masterală – 16 cereri

Bursa Doctorală – 4 cereri

UPDATE 09.03.2010 LISTA PROIECTE INSCRISE LA CONCURSUL DE PROIECTE PENTRU ONG

Din cauza numărului mare de proiecte primite, perioada de evaluare se va prelungi pana pe data de 22 martie 2010.

en_US

Stay up to date with the latest news

Stay up to date with the latest news! Subscribe to our newsletter.

You have successfully subscribed to the newsletter. Thank you.