S-a întâmplat pe 21 martie

In 1685 pe 21 martie, s-a nascut, la Eisenach, compozitorul Johann Sebastian Bach (foto) (m. 28 iul. 1750).

Pe 21 martie 1804 intra in vigoare codul civil francez, “Codul lui Napoleon”. Acesta, impreuna cu codul comercial (1808) si cel penal (1810), a pus bazele juridice ale noilor relatii din statul burghez.

Data de 21 martie 1843 era, dupa parerea un predicator metodist american, William Miller, ziua in care Iisus ar fi trebuit sa se intoarca pe pamant. Americanul se baza pe importanta profetiilor biblice si pe cateva calcule complicate. Miller a specificat prima oara ziua de 21 martie 1843 drept data a revenirii lui Iisus. Dar nu a fost sa fie! Drept care a refacut studiul si a spus ca adevarata data trebuia sa fie 22 octombrie 1844. Cum si acest an a trecut fara ca Isus sa revina, adeptii lui, aproximativ 50 de mii de oameni, au cunoscut „marea deceptie”. Printre acesti adepti dezamagiti era si Ellen White, care a fondat mai tarziu Biserica Adventista de Ziua a Saptea.

In 1935, pe 21 martie, Persia adopta noul nume, Iran, care inseamna “Tara lui Aryans”.

La 21 martie 1969, cantaretul american Frank Sinatra lansa albumul “My Way” in Marea Britanie.

21 martie, 1990 Romania si-a depus cererea oficiala de aderare la Consiliul Europei.

In 1997, pe 21 martie, o mare companie americana producatoare de tigari devine prima din lume care recunoaste ca produsele ei creeaza dependenta si provoaca grave probleme de sanatate.

Pe 21 martie 1999, balonul Breitling Orbiter 3, la bordul caruia se aflau francezul Bertrand Piccard si britanicul Brian Jones, reusea sa aterizeze in Egipt, dupa ce facuse inconjurul Terrei, fara escala, in aproape 20 de zile.

Astazi sarbatorim Ziua internationala a poeziei, Ziua internationala a copiilor strazii, Ziua internationala de lupta pentru eliminarea discriminarii rasiale si Ziua internationala de combatere a insomniei.

sursa: magicfm.ro

en_US

Stay up to date with the latest news

Stay up to date with the latest news! Subscribe to our newsletter.

You have successfully subscribed to the newsletter. Thank you.