Elevii olimpici din București, purtați „Pe urmele lui Cuza în București”

În zi de sărbătoare națională, zeci de elevi olimpici din București și membrii Super Smart Team (prima echipă de copii și tineri supradotați din România), s-au reunit pentru a marca 165 de ani de la Unirea Principatelor Române. Evenimentul „Pe urmele lui Cuza în București”, organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, le-a oferit tinerilor ocazia de a explora, de a înțelege mai bine momentele cheie ale istoriei naționale, dar și de a încuraja dezvoltarea intelectuală a tinerilor. Elevii au fost însoțiți de profesori și părinți, implicați în activități extrașcolare.

Turul istoric a fost ghidat de către distinsul istoric Tudor Vișan-Miu, o personalitate cunoscută pentru pasiunea și expertiza sa în istoria românească. Participanții au avut ocazia să exploreze cele mai semnificative locuri încărcate de istorie din Bucureștii. Importantul punct de referință a fost Palatul Patriarhiei, un simbol al puterii spirituale și culturale. Elevii au fost purtați într-o incursiune în timp,oferindu-le o perspectivă reală asupra legăturii dintre trecut și prezent. Mai mult, aceștia au avut ocazia să înțeleagă mai bine evenimentele care au condus la Unirea Principatelor Unite și să se conecteze la moștenirea lăsată de domnitorul Cuza.

Un alt moment al turului istoric „Pe urmele lui Cuza în București” a fost vizitarea statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Elevii au fost încurajați să reflecte asupra importanței acestui lider în procesul de unificare a Principatelor Române și asupra impactului durabil pe care l-a avut asupra evoluției societății românești.

Pe lângă aspectul educativ, evenimentul organizat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, a oferit și oportunitatea pentru elevi de a se conecta între ei și de a împărtăși pasiunea pentru istorie. Dialogurile și schimburile de idei au contribuit la consolidarea unei comunități în care învățarea și cunoașterea sunt valorizate.

„Evenimentul de astăzi a inspirat elevii să descopere și să îmbrățișeze trecutul, să fie mândri de moștenirea lor culturală și să devină cetățeni activi și informați în societatea actuală. „Pe Urmele lui Cuza în București” a fost nu doar o călătorie în trecut, ci și o călătorie către înțelegerea și aprecierea valorilor care definesc identitatea națională”, susține Alina Panico, Manager Comunicare Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

ro_RO

Fii la curent cu noutățile

Fii la curent cu cele mai noi știri! Abonează-te la newsletterul nostru.

Te-ai abonat cu succes la newsletter. Îți mulțumim.