Copilul tău plânge pentru că nu vrea să meargă la şcoală?

De dimineaţă se trezeşte fericit şi relaxat, apoi când ajunge la şcoală se schimbă totul: când vine timpul să-l lăsaţi cu colegii şi cu profesoara se agaţă de voi, plânge disperat și nu vrea să vă lase să plecaţi.

Cum trebuie să vă comportaţi cu fiul vostru?

Să plecaţi zâmbind sau să-l duceţi înapoi acasă? E foarte uşor: salutaţi-l cu un zâmbet pe faţă şi plecaţi! După-amiază întrebaţi-le pe profesoare cât timp a plâns copilul vostru.

Dacă plânsul a durat cam 10 minute nu vă faceți probleme, dar strângeţi- l în braţe şi pupați-l.

Părinţii sunt siguri că micuţul nu va avea probleme emoționale?

De obicei, pe zi ce trece, copilul va plânge din ce în ce mai puţin. Trebuie doar să aveți răbdare. Copilul continuă să plângă, chiar mai mult de 10 minute. De ce? Probabil îi e frică, dar nu este o regulă. Şi un copil care plânge mai puţin poate să fie la fel de speriat ca celălalt. Trebuie să înveţe să stea la şcoală fără mami, ca să înveţe! Totul va fi bine!

Ce se întâmplă dacă părintele nu rezistă la plânsete și duce copilul înapoi acasă? Părinţii hiperprotectori riscă să alimenteze fricile copilului. Dacă îl veți duce acasă îi veți întări fricile. Durata medie de adaptare a unui copil la un mediu nou este de o lună. Există şi a treia tipologie – cea a copilului pentru care problema nu se va rezolva singură. Sunt și cazuri, nu foarte frecvente, în care copilul necesită ajutorul unui psiholog.

Este posibil ca, acesta, să-și imagineze o situație de pericol pe care doar un expert poate să o înţeleagă. De multe ori copilul se simte exclus de către colegi, sau pur și simplu nu este capabil să se integreze printre ei. În acest caz trebuie să fie ajutat în schimbarea comportamentului.

 sursa: materninate.ro

ro_RO

Fii la curent cu noutățile

Fii la curent cu cele mai noi știri! Abonează-te la newsletterul nostru.

Te-ai abonat cu succes la newsletter. Îți mulțumim.