Concurs de idei inovatoare la EUROINVENT – Senatul Științific premiază cel mai bun proiect românesc

În acest an, cel mai mare salon de invenții din Europa de Est, EUROINVENT, se va desfăşura cu participare indirectă şi numai în varianta on-line, în perioada 21-23 mai. Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este, prin Senatul Științific, partener educațional al acestui eveniment.

În calitate de partener educațional al EUROINVENT, de mai bine de 5 ani, Senatul Științific își dorește să sprijine și să promoveze cercetătorii și inventatorii români, prin organizarea unui concurs, deschis tuturor cercetătorilor științifici și inventatorilor din România și Republica Moldova, care participă la acest eveniment.

La această ediție, scopul concursului îl reprezintă identificarea și susținerea unei idei inovatoare în domenii precum: biologie celulară, nutriție, medicină, cercetare alimentară sau inginerie genetică.

Cei care au contribuții în aceste domenii pot trimite brevetul sau proiectul de cercetare și pe adresa de email [email protected], până pe 20 mai 2020.

 

MECANISMUL CONCURSULUI

În vederea înscrierii în concurs participanții trebuie să depună un dosar de participare, care constă în:

  • CV
  • Scrisoare de intenție (în care se va detalia motivația de a participa la acest concurs)
  • Prezentarea proiectului de cercetare cu plan de activităţi, resurse şi necesar de finanţare
  • Prezentarea brevetului de invenţie (dacă e cazul)

Propunerile trebuie să poată fi implementate rapid și să emită rezultate în timp util. Solicitanții vor include în descrierea proiectului informații privind impactul cercetării lor şi caracterul inovator al cercetării, precum și metode de cuantificare a rezultatelor.

Solcitanții trebuie să-i demonstreze capacitatea operațională și experiența în cercetarea și/sau aplicarea proiectelor de acest fel.

 

EVALUAREA PROIECTELOR

Criteriile folosite în procesul de evaluare a propunerilor sunt: relevanţa proiectului în domeniul de cercetare, sustenabilitatea şi eficienţa implementării.

  • Contribuția adusă la cresterea nivelului calităţii vieţii
  • Aplicabilitate imediată
  • Adecvarea resurselor umane şi material la rezultatele aşteptate
  • Existenţa unor facilitaţi pentru implementare

Evaluarea aplicațiilor va fi făcută de către o comisie formată din 3 membri.

 

SELECTAREA PROIECTULUI CÂŞTIGĂTOR

Proiectul câștigător va primi un premiu în valoare de 10.000 de lei și va intra intra în parteneriat cu Senatul Științific al FDVDR, pentru implementare și dezvoltare.

Numele câștigătorului va fi anunțat în cadrul unei ceremonii organizate în data de 23.05.2020.

Participanții vor fi contactați conform informațiilor furnizate de ei în propunerea pentru concurs.

 

IMPORTANT!

Prin participarea la acest concurs toți cei care se înscriu se obligă să respecte și să se conformeze tuturor cerințelor și condițiilor impuse de REGULAMENTUL CONCURSULUI.

Dacă aveți nevoie de informații suplimentare despre acest concurs, vă rugăm să vă adresați Managerului de Proiect, Lăcrămioara Frăsineanu. Nr. de telefon: 0744356208

ro_RO

Fii la curent cu noutățile

Fii la curent cu cele mai noi știri! Abonează-te la newsletterul nostru.

Te-ai abonat cu succes la newsletter. Îți mulțumim.