Catalina Georgescu

Catalina Georgescu a absolvit Facultatea de Litere, la Universitatea Bucuresti, sectiunea Romana-Engleza, iar dupa doi ani de profesorat in Bucuresti, s-a titularizat la Colegiul National “Vladimir Streinu” din Gaesti, judetul Dambovita, unde predă limba engleză.

A incercat sa utilizeze metode moderne si neconventionale in procesul de predare-evaluare, tocmai pentru a crea un liant in sala de clasa, bazat in primul rand pe dezvoltarea creativitatii elevilor si nicidecum pe ingradirea libertatii de exprimare a acestora.

Pornind de la ideea “Teachers learning to learn in order to teach” (Profesorii invata mai intai cum sa invete ca mai apoi sa predea), a incercat de fiecare data sa fie ea cea care ia notite, invata si este evaluata – sa fie elevul.  Astfel, a inteles ca cel mai important aspect, privit nu de putine ori ca o provocare, este in primul rand, sa-l faci pe acel elev sa-i placa materia pe care tu, ca profesor incerci sa o predai. Astfel, adopta constant o atitudine nonconventionala si libera fata de sistemul educational inca orientat spre abordari traditionale privind procesul de invatamant.

Ii implica pe elevi in activitati extrascolare, precum atelierul de teatru „V.S.Drama”, pe care il coordoneaza, dar si in proiectul de voluntariat „Volunteer for you inner-self” si cel cultural-artistic „My European Dream”

A participat la cursuri de dezvoltare profesionala, castigand diferite burse internationale pentru profesori in cadrul programului Lifelong Learning Programme si nu numai. Ulterior, aceasta dezvoltare profesioanala a constituit in primul rand un beneficiu adus elevilor, prin implementarea de metode inovative in procesul de  predare-evaluare pe care le-a dobandit in cadrul participarii la atelierele si cursuri, precum „IDEA: International Dimensions in Education for All. In search of cross-cultural reflective teachers in Europe” , 26/05/-01/06/2013  Porto, Portugalia, „Viaggio in Europa”. Cultural Literacy through art and phylosophy, 14-18 Aprilie 2014, Milano, Italia, Ateliere organizate de Comisia Europeana, „EU Youth Policy”, „Education targets for Romania EU 20202 Strategy” 9-11 ianuarie 2013, Bruxelles, Belgia si nu numai.

In afara de premiile si locurile fruntase obtinute  la diferite concursuri scolare nationale si olimpiade de limba engleza, a coordonat un numar mare de proiecte scolare si extracurriculare, atat pe plan national cat si international, elevii Colegiului National “Vladimir Streinu” fiind nu de putine ori laureati ai unor concursuri la nivel european.

Proiectul „My European Dream”, pe care l-a initiat si coordonat  a fost laureat al Concursului International  ”My European Dream”, organizat de către AEDE Franța (Association Europeene de L’Education – Eveniments – Videos, 2014. http://cronica-gaestiului.ro/archives/26095

http://www.cnvladimirstreinu.ro/noutati%28id=d8327d3cd2b703100b0f98c9945341a7%29.html

Proiectul „Volunteer for your inner-self” (in parteneriat cu Primaria orasului Gaesti si cu Centrul de Zi pentru Persoane Varstnice)  a participat si castigat doua concursuri nationale si anume: “Raport Leader European” generat de catre Campania Europa Casa Noastra , in urma caruia a participat, in calitate de profesor coordinator de proiect la ateliere de lucru din cadrul Comisiei Europene de la Bruxelles, 2013 si  concursul „Euroscola” 2012-2013, in urma caruia a obtinut drept premiu o vizita in Parlametul European de la Strasbourg, insotind echipa de 24 de elevi ai Colegiului National “Vladimir Streinu” cu care a elaborat proiectul mai sus amintit.

http://www.europarl.ro/view/ro/competitii/euroscola.html

http://www.cronica-gaesti.ro/colegiul-national-vladimir-streinu-reprezentat-la-strasbourg/

[oqeygallery id=412]

ro_RO

Fii la curent cu noutățile

Fii la curent cu cele mai noi știri! Abonează-te la newsletterul nostru.

Te-ai abonat cu succes la newsletter. Îți mulțumim.