BACALAUREAT 2013:evaluarea competenţelor digitale

Prima sesiune a bacalaureatului continuă luni cu evaluarea competenţelor digitale, probă care este prevăzută a se desfăşura până pe 21 iunie, potrivit calendarului de desfăşurare a examenului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va desfăşura între 25 şi 28 iunie, potrivit agerpres.ro.

Probele scrise vor începe în data de 1 iulie cu limba şi literatura română, care va fi urmată în 2 iulie de proba la limba maternă şi în 3 iulie de proba obligatorie a profilului. Proba scrisă la alegere a profilului şi specializării se va da pe 5 iulie iar rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12,00.

Tot în aceeaşi zi, până la ora 16,00, se vor putea depune contestaţiile. Rezolvarea acestora se va face între 9 şi 11 iulie iar afişarea rezultatelor finale – pe data de 12 iulie.

BACALAUREAT 2013: Un număr de 187.898 absolvenţi de liceu s-au înscris pentru a susţine prima sesiune a examenului de bacalaureat care va începe luni cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română (proba A), probă care se va termina în 12 iunie. Potrivit unui comunicat de presă al MEN, cei înscrişi au fost repartizaţi în 585 de centre de examen.

BACALAUREAT 2013: Următoarea probă cea de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B) se va susţine la limbile croată, maghiară, germană, sârbă, slovacă, turcă şi ucraineană şi este programată între 12 şi 14 iunie.

BACALAUREAT 2013: Cum se află rezultatele

Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător grilei aprobate la nivel naţional, disponibilă pe www.subiecte2013.edu.ro. Metodologia precizează că nivelul de competenţă lingvistică de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă se stabileşte de comun acord de către cei doi profesori examinatori, în conformitate cu descriptorii din programele de bacalaureat şi cu grila cuprinsă în procedurile elaborate şi transmise de CNEE, iar suplimentul descriptiv al certificatului de competenţă conţine descrierea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv în limba maternă ale candidatului şi se va completa în conformitate cu nivelul acordat candidatului.

Un elev care nu se prezintă la probele oralede la BACALAUREAT 2013 poate participa la probele scrise, însă nu poate promova examenul de bacalaureat, mai precizează MEN.

sursa: realitatea.net

ro_RO

Fii la curent cu noutățile

Fii la curent cu cele mai noi știri! Abonează-te la newsletterul nostru.

Te-ai abonat cu succes la newsletter. Îți mulțumim.