Profesor voluntar de la Școala FDVDR, admis la trei universităţi din Olanda

Profesor voluntar de la Școala FDVDR, admis la trei universităţi din Olanda

La doar 18 ani, Andreea Dobre cucerește mediul academic din Olanda. Ea a reușit să fie admisă la trei Universități de Drept Internațional din țara lalelelor. Cu un palmares de excepție, sute de medalii obținute la concursurile de matematică din țară si din străinătate, pasionată de cercetare și inovație, Andreea reușește să își urmeze visul, acela de a deveni un avocat de succes.

Din 2020, Andreea este profesor voluntar la Școala FDVDR, unde susține, alături de Rareș Biteș și alte două colege, un Curs de pregătire pentru Olimpiada Națională de Matematică, pentru elevii de clasa a IX-a, pentru mai multe grupe de elevi.

Este elevă în clasa a XII-a la Liceului Teoretic Internațional de Informatică din Constanța.

Cu ajutorul cursurilor de la Școala FDVDR a avut oportunitatea de a transmite din cunoştințele sale unor elevi interesați şi pasionați, în care a regăsit aceeaşi dorință de cunoaştere pe care o are şi a avut-o şi ea întotdeauna.

Și-a descoperit pasiunea pentru matematică încă din clasele primare, participând la diverse concursuri şi ulterior la olimpiadă.

Performantele ei la nivel inalt au început încă din clasa a 4-a, prin participări la concursuri internaționale de matematică și au continuat în anii următori cu participarea, în fiecare an, la faza națională a olimpiadei de matematică. Pe lângă olimpiadă, a continuat să participe la concursuri internaționale de juniori și seniori, unde a avut rezultate frumoase.

Încă din clasa a 5-a a început participarea la Olimpiadă, obținând din clasa a 6-a până în clasa a 9-a inclusiv calificări la faza națională în fiecare an, faza județeană din clasa a 10-a neavând loc din cauza pandemiei.

În urma rezultatelor de la olimpiadele din anii de gimnaziu şi clasa a 9-a a avut oportunitatea de a începe studiile la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța.

Munca publicistică a început de anul trecut, debutul fiind și cea mai importantă și mai amplă lucrare de până acum “Detection of asteroid trails in Hubble Space Telescope images using Deep Learning”. Aceasta apare în arhiva electronică a Universității Cornelle din Statele Unite.

”Este un articol pe o temă destul de nouă și interesantă, întrucât se pot găsi foarte multe aplicații ale Inteligenței Artificiale în diverse domenii științifice, iar aceasta a fost doar direcția pe care eu și echipa din care am făcut parte am decis să o abordăm. Întâmplarea a facut ca, pentru setul de date utilizat în cercetare, să apelez la un cercetator care ulterior am aflat ca lucrează la ESA (European Spacescience Association) și că ei lucrau simultan la un proiect pe aceeași temă. Așa ca pot spune că, deși se vor aduce contribuții mult mai valoroase în domeniu, de către cercetători cu experiență, publicația noastră a reușit să obținăă, cu resurse nu atât de avansate, niște rezultate foarte interesante”, a declarat Andreea.

A continuat prin a publica probleme în revistele “Gazeta Matematică” și publicația internațională Octogon Mathematical magazine.

În ceea ce privește facultatea, întrucât îi plac foarte mult dezbaterile și lucrul cu oamenii, a decis sa meargă pe domeniul Drept Internațional, fiind deja acceptată la toate cele 3 universități la care a aplicat (Groningen, Maastricht și Tillburg).

De-a lungul anilor a obținut medalii şi premii la competiții de talie națională şi internațională, acumulând astfel o vastă experiență în lumea matematicii de performanță.

Printre premiile obținute se numără:

02/2019, Concursul Național de Matematică “Mathematica – modus vivendi” – locul al II-lea.

04/2019, Concursul Internațional de Matematică “Tournament of Towns” – Winner’s Award

12/2019, Concursul Internațional de Matematică “European Mathematical Cup” – Locul I

12/2019, Concursul Național de Matematică “Gazeta Matematica National Olympiad” – Locul I

 

 

ro_RO

Fii la curent cu noutățile

Fii la curent cu cele mai noi știri! Abonează-te la newsletterul nostru.

Te-ai abonat cu succes la newsletter. Îți mulțumim.