ZIUA RECUNOȘTINȚEI PENTRU VALORILE NAȚIONALE – uniți în jurul valorilor noastre naţionale

Valorile naționale reprezintă elementele definitorii ale identității noastre ca popor! De aceea, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României vă invită să vă alăturați unei proiect național, de susţinere a unei redeşteptări naţionale prin promovarea valorilor culturale şi naţionale româneşti: Ziua Recunoștinței pentru Valorile Naționale!

Evenimentul de lansare al acestui proiect a avut loc în preajma zilei marelui poet național Mihai Eminescu, pe 18 ianuarie 2019.  Cu această ocazie am marcat un moment crucial în cultura română, la încheierea primilor 100 de ani de la Marea Unire, menit să cinstească amintirea geniului și a patriotismului poetului Mihai Eminescu.

Atâta timp cât vom promova acest ideal național, vom promova valorile și limba română vom dăinui ca neam și vom fi mândri de ceea ce suntem.

Avem obligaţia de a recupera memoria trecutului şi valorile naţionale româneşti și de a oferi tinerei generații un testament moral!

Tânăra generație trebuie să știe cine au fost: Nicolae Bălcescu, Mihai Eminescu, Mihail Kogălniceanu, Nicolae Iorga, Ana Aslan, George Enescu, Constantin Brâncuși, Adrian Păunescu…

Vă invităm să scrieți, alături de noi, acest testament, propunând personalități cărora ar trebui să le închinăm o Zi a Recunoștinței pentru Valorile Naționale!

Pe baza propunerilor venite din partea dumneavoastră vom organiza, în acest an, Ziua Recunoștinței pentru Valorile Naționale.

Așteptăm răspunsurile dumneavoastră până pe 1 iulie.

O astfel de sărbătoare trebuie să se desfășoare sub semnul respectului și admirației față de valorile culturale românești, fiindu-le recunoscători acelor personalitați care au reușit să producă valori pentru comunitatea lor sau pentru națiunea lor.

Prin sărbătorirea Zilei Recunoștinței pentru Valorile Naționale, ne dorim să le oferim tinerilor modele demne de urmat. Să îi îndemnăm la valorizare prin cultură și să îi învățăm ce înseamnă nevoia unităţii în jurul valorilor noastre naţionale.

Ziua Recunoștinței pentru Valorile Naționale este despre ce am primit și ce dăm mai departe generațiilor care vin. Uniți, prin cinstirea valorilor noastre naționale, lăsăm moștenire, la rândul nostru, o țară așa cum am primit-o sau mai bună, prețuind și ridicând acest popor!