Ziua Internațională a Educației: Program unic în România pentru copiii supradotați și talentați

Ziua Internațională a Educației se sărbătorește în fiecare an pe 5 octombrie și este un bun prilej de a sărbători una dintre cele mai importante activități umane.

Cu această ocazie, Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei lansează o nouă ediție a programului “O minte sclipitoare”, un program dedicat copiilor supradotați și talentați ai României care vine, față de edițiile anterioare, cu un upgrade important din punct de vedere educațional.

Programul le oferă copiilor cu abilități specifice posibilitatea să-și identifice nu doar coeficientul de IQ, ci și să-și dezvolte abilitățile necesare pentru a se descurca în viață. Pentru a obține succesul pe toate planurile, copii supradotati au nevoie, pe lângă antrenarea abilităților academice, și de dezvoltarea abilităților sociale, toate acestea formând un tot care le va permite să aibă performanțe pe măsura capacității intelectuale individuale.

Copiii înscriși, cu vârste între 8 și 18 ani, vor beneficia de un test inițial care va indica coeficientul de inteligență cognitivă, nivelul de dezvoltare emoțională și socială și temperamentul acestora.

După încheierea procesului de evaluare, o echipă de specialiști, formatori în educație de excelență, vor stabili un program de educație specializată în funcție de nivelul cognitiv, emoțional și biologic al fiecărui copil, care va conține metode de consiliere și învățare care să îi ajute să își folosească inteligența la adevăratul potențial.

Super Smart Team, super echipa României

Copiii care vor participa la programul „O minte sclipitoare” dar și la celelalte programe dedicate copiilor supradotați și talentați organizate de FDVDR vor fi membri ai unei echipe de valori certificate ale României numită Super Smart Team. Această echipă, aflată într-o permanentă formare va beneficia de o atenție specială, copiii fiind incluși automat în toate programele educative dedicate supradotaților pe care le organizează FDVDR.

Înscrierile în program se pot face până la sfârșitul lunii Octombrie pe www.fundatiadanvoiculescu.ro

BIROUL DE PRESĂ FDVDR