Ziua internaţională a educaţiei

Joi, 09 octombrie 2008, peste 400 de cadre didactice din Bucuresti au sarbatorit Ziua Internationala a Educatiei. Evenimentul a fost organizat de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei. La eveniment a participat si Dan Voiculescu, fondatorul Fundatiei care a discutat cu profesorii, despre implicarea Fundaţiei pentru sprijinirea şi recompensarea copiilor talentati in diferite domenii de activitate.

Cu ocazia Zilei Internationale a Educatiei, Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei a organizat o intalnire pentru cadrele didactice din Bucuresti la eveniment participand reprezentanti ai principalelor gradinite, scoli si licee din capitala, printre care Gradinitele 62, 243 si 263, Scoala 119 ” Vasile Voiculescu “, Scoala 110 ” George Toparceanu “, Scoala 129 ” Elena Farago “, Liceul ” Mircea Vulcanescu “, Liceul ” George Enescu ” si Liceul de coregrafie ” Floria Capsani “.

Cadrele didactice au putut afla informatii despre activităţile fundatiei vizând sustinerea educatiei de excelenta si despre programele de pregătire/educaţie extraşcolară in diferite domenii de interes adresate copiilor si tinerilor prin intermediul Clubului de Excelenta Dan Voiculescu.

In prezent, peste 400 de copii frecventeaza cursurile de muzica, desen si pictura, teatru, limbi straine si informatica organizate de Clubului de Excelenta Dan Voiculescu, prin acest program fundaţia oferind burse anuale copiilor si tinerilor care au obtinut deja performate în diverse domenii.

Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei a colaborat cu Scoala nr. 119 ” Vasile Voiculescu “, unde a dotat doua laboratoare de limbi straine si cu Liceul George Enescu prin sprijinul acodat copiilor talentati. Tot in cadrul unei astfel de colaborari, copiii olimpici de la Scoala 194, Colegiul National ” Octav Onicescu ” si Scoala 119 au vizitat Salonul de inventii INVENTIKA 2008 si au beneficiat de o excursie la unul dintre cele mai importante institute de cercetare, pe platforma Magurele din Bucuresti.