Webinare suport pentru testele PISA 2022, care încep pe 4 aprilie

teste PISA 2022

Webinare suport pentru testele PISA 2022, care încep pe 4 aprilie

Între 4 aprilie și 30 mai se va desfășura în România testarea PISA, la care vor participa 7.350 de elevi din 180 de şcoli, dintre care 1.050 de elevi care învaţă în limba maghiară. Este prima testare PISA de la începutul pandemiei.

În perioada 4 aprilie – 30 mai se va desfăşura faza principală a acestei cercetări, care implică evaluarea unui eşantion reprezentativ alcătuit din 7.350 de elevi din 180 de şcoli, dintre care 1.050 de elevi care învaţă în limba maghiară”, potrivit unui anunț publicat în Revista de Pedagogie.

Este pentru prima dată când România susține acest test digitalizat, după ce până în 2018 toți elevii români au susținut testarea cu pixul pe hârtie. OCDE nu mai accepta de la această ediție state care să susțină testul altfel decât digitalizat.

Profesorii, părinții și elevii care își doresc să fie familializați cu itemii de la testele PISA, pot urmări, pe canalul nostru de youtube, webinarele dedicate celor care doresc să aprofundeze structura noilor subiecte de Evaluare Națională, concepute după programa școlară în vigoare, care urmărește și competențele evaluate la testările PISA.

Acestea au avut loc în cadrul programului WEBDIDACTICA și au fost susținute de experți în predarea și evaluarea axată pe competențe educaționale.

În cadrul acestor webinare, trainerii au abordat teme precum predarea centrată pe competențe, conform evaluărilor de tip PISA și structura noilor subiecte de Evaluare Națională.

În contextul noii structuri a subiectelor de la Evaluarea Națională și ținând cont de interesul elevului, Fundația Dan Voiculescu își dorește să vină în sprijinul profesorilor, organizând, în cadrul programului ”Liga profesorilor excepționali”, astfel de serii de webinare suport.

WEBINARELE POT FI URMĂRITE ACCESÂND LINK-URILE DE MAI JOS:

”Evaluarea centrată pe competențe”.

”Noua structură a subiectelor de Evaluare Națională”.

”Evaluarea la disciplina Limba și Literatura Română”.

”Evaluarea competenței de redactare”.

”Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a”.