Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României organizează o serie de webinare suport în predarea online, pentru a veni în sprijinul cadrelor didactice și altor profesioniști din domeniul educației.
Webinarele sunt oferite prin intermediul platformei WEB Didactica FDVDR, dedicată exclusiv profesorilor și altor categorii de personal didactic, pentru creşterea competenţelor digitale și educaționale, în învățământul deschis și la distanță.
Acestea prezintă modalități de utilizare a diverselor aplicații digitale, dar și soluții și resurse, pentru realizarea activităților didactice în mediul online.
Proiectul este realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București și Centrul de Carte Străină Fischer International, în cadrul campaniei ”LIGA PROFESORILOR EXCEPȚIONALI”.
Înscrierile au loc în perioada 18 mai – 8 iunie 2020!
Teme:
- Psihopedagogie în educația virtuală
- Instrumente și tehnologii digitale educaționale
- Tehnici de comunicare online
- Mangementul timpului în educația digitală și cum să motivezi și să responsabilizezi elevul în învățarea digitală
- Metodică, analizăși sinteză, evaluare în predarea online
Webinarele vor avea loc în zilele de 9, 11, 15, 17 și 19 iunie a.c., la ora 18:00.
Acestea vor fi susținute de:
- Ramona Mezei, Director General al Bibliotecii Metropolitane București, Profesor Asociat al Colegiului Universitar de Productie Media „Spiru Haret” București și fondator al Școlii de Vorbit. Jurnalist, profesor și trainer de dicție, public speaking și debate.
- Florentina Negrescu, psiholog, consilier psihologic și psihoterapeut format în psihoterapie integrativă și psihoterapie experiențială, practitioner în NLP, formator și trainer.
- Daniela Văduva, Director General Centrul de Carte Străină Fischer International, unul dintre cele mai mari și mai cunoscute centre de distribuție de carte în limba engleză din Romania, cu o experiență de peste 20 de ani, în domeniul predării și învățării limbii engleze. Daniela a absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universității București, secția Filologie Clasică și deține o diplomă de master în Limbi și Literaturi Clasice.
- Alexandrina Peter, Inspector Școlar, ISMB
- Georgeta Șerban, Profesor Învățământul Primar, Școala Gimnazială ”Tudor Arghezi” București, Educator certificat Fundația CK-12 California, SUA, Membru al corpului naţional de experţi în management educaţional
Webinarele din cadrul campaniei ”LIGA PROFESORILOR EXCEPȚIONALI” răspund problemelor cu care se confruntă profesorii în predarea online și prezintă:
- utilizarea eficientă a instrumentelor și aplicațiilor educaționale pentru predarea online
- modalități de captare și menținere a atenției pe parcursul desfășurării cursurilor online
- cum se pot depăși problemele de ordin emoțional cu care se confruntă un profesor atunci când lecțiile se desfășoară în mediul online
- gestionarea situațiilor de criză educațională
- dezvolatarea abilităților speciale de comunicare video
- soluții alternative de continuare a învățării online
- instrumente practice de dezvoltare personală – metode și tehnici care să le îmbunățească copiilor dicția, să le stimuleze creativitatea, spontaneitatea, spiritul de observație și de memorare
- alegerea conținutului și a resurselor pedagogice în predarea online
După încheierea perioadei de înscriere, aplicanții vor primi un link de acces care le oferă posibilitatea să participe la toată seria de webinare puse la dispoziție prin intermediul platformei WEB Didactic FDVDR.
Toate webinarele din cadrul campaniei ”LIGA PROFESORILOR EXCEPȚIONALI” sunt GRATUITE!
Pentru participarea la aceste webinare cadrele didactice vor primi un certificat de perticipare!
Înscrierea se realizează prin completarea formularului de mai jos:
FORMULAR DE ÎNSCRIERE