Ultimele zile de înscrieri la Târgul Internațional de Invenții și Inovații din domeniul alimentar INOVALIMENT!
Studențiii, masteranzii, cadrele universitare din facultățile cu profil alimentar, specialiștii institutelor de cercetare și stațiilor de cercetare din domeniul agricol și alimentar mai au timp până pe 31 octombrie să își înscrie proiectele de cercetare în cadrul Târgului Internațional de Invenții și Inovații din domeniul alimentar INOVALIMENT, ediția a II-a.
Proiectele trebuie să se încadreze în una dintre următoarele teme de cercetare: nutriție de precizie, tehnologii alimentare cu costuri reduse și valoare nutritivă ridicată, proteine alternative, ingrediente inovatoare, alimente sustenabile, alimente optimizate pentru creșterea calității vieții (digestibilitate, reformularea produselor pentru reducerea excesului de sare, zahăr, grăsimi saturate, acizi grași trans, accesibilitate). Participarea este GRATUITĂ!
Evenimentul este organizat de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României în parteneriat cu Facultatea de Stiințele și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității Dunarea de Jos, Galați, Facultatea de Stiința și Tehnologia Alimentelor din cadrul USAMV Cluj și Forumul Inventatorilor Români.
Înscrierile se realizează prin completarea unui formular pe site-ul www.inovaliment.ro.
Tema ediției a doua a Târgului Internațional de Invenții și Inovații din domeniul alimentar ”INOVALIMENT” este: ”Tehnologia alimentelor orientate spre creșterea calității vieții”.
Lucrările vor fi evaluate de o comisie de specialiști în industria alimentară si de consultanți de business, în vederea identificării proiectelor cu potențial de transfer tehnologic.
În perioada târgului, vor avea loc conferințe tematice, cu înaltă valoare științifică, susținute de experți din domeniul medical și alimentar din România, dar și din afara țării.
INOVALIMENT este primul târg internațional de invenții și inovații din domeniul alimentar din România și se află la ediția a II-a. Obiectivul acestui târg este de a oferi cercetătorilor un spațiu de interacțiune și prezentare a ideilor, de recunoaștere a lucrărilor inovatoare.
Scopul târgului de invenții și inovații este acela de a susține și promova cercetarea științifică, tendințele, noutățile și inovațiile din domeniul alimentar, precum și conectarea mediului academic cu mediul de business, pentru transfer tehnologic.