Trofee, premii şi aplauze

Mai mulţi membri ai Clubului de Excelenţă, din departamentul de muzică au participat şi au luat premii în cadrul celei de-a treia ediţii a Festivalului Naţional de muzică uşoară pentru copii şi tineri “Farmecul Muzicii”, desfăşurat pe 28 şi 29 august 2010.

Şi în acest an, festivalul de la malul mării a avut ca obiectiv descoperirea tinerilor talentaţi în domeniul muzicii uşoare, promovarea şi aprecierea acestora la adevărata lor valoare.

Timp de doua zile, 95 de concurenţi au participat în cadrul festivalului la următoarele categorii de vârstă: 5 – 9 ani, 10 – 12 ani, 13 – 15 ani şi 16 – 25 ani.

Şi la aceasta ediţie, juriul a fost compus din specialişti, personalităţi ale muzicii şi culturii naţionale: Mihai Trăistariu – preşedinte, Dorina Ivanciu – inspector şcolar – specialitatea Muzică, Cătălin Dascălu – compozitor, Mirela Pană – interpretă, actriţă, realizator TV, Liliana Cornilă – interpretă, designer vestimentar, Doina Moroşanu – interpretă, Claudiu Bulete – compozitor, Florian Stoica – profesor de muzică, Raluca Sofrone – interpretă, câştigătoarea trofeului „Farmecul Muzicii” – 2008. Criteriile de jurizare au vizat la calităţile vocale şi interpretative – intonaţia, calitatea timbrului vocal, stilul interpretativ, originalitatea, dicţia, prezenţa şi mişcarea scenică şi nu în ultimul rând, ţinuta adecvată.

În acest an, concursul de muzică uşoară a avut şi un juriu al copiilor, format din tinere talente laureate ale mai multor concursuri de gen: Veronica Ciornea, Adriana Sofica şi Elena Păunescu.

Alexandra Sipos (14 ani) a impresionat, şi de această dată, ambele jurii ale festivalului, dar şi auditoriul obţinând cu piesa « When I believe », într-un singur concurs, nu mai puţin de două trofee, la categoria 13-15 ani şi Trofeul juriului copiilor.

În cadrul aceluiaşi festival, au mai fost premiaţi următorii membri ai Clubului de Excelenţă al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României :

Dragu Andreea (11 ani) – Trofeul festivalului, la categoria 10-12 ani

Andreea Tuduriu (12 ani)  – Premiul II, la categoria 10-12 ani