Top 5 cărți pentru copii, de citit, în vacanță

Iată 5 cărți pe care le recomandăm copiilor care iubesc lectura, dar și celor care și-ar putea descoperi o nouă pasiune:

1. „Regele Ugu” – cartea cu cea mai trăsnită aventură care s-a petrecut vreodată într-o vacanţă de vară!

„Regele Ugu” este o carte dinamică și tonică, scrisă de Adam Stower și publicată de Editura Humanitas. Cartea prezintă aventurile lui Andi Firicel care, împreună cu Regele Ugu și wombatul său credincios, Herbert, trece prin multe peripeții, pentru a-l înfrunta pe Michi Inhatau și banda lui de bătăuși.

2. ”Cartea bunătății” – o carte din care copiii au multe de învățat.

Cartea este scrisă de Cristina Andone și publicată de Editura Univers. Este o carte care ne aduce aminte, prin mesajele sale, că ne este mai bine dacă avem încredere unii în alții, că încrederea, bunăvoința și buna creștere fac toată diferența. Mi-au plăcut mult mesajele scrise de mână, precum și micile povestioare care sunt încheiate cu “cuvinte de bine”, din care copiii au mereu ceva de învățat.

3. ”O vară cu Isidor” – o poveste despre cuști mici și vise mari, despre inocență și maturizare.

Cartea este scrisă de Veronica D. Niculescu, publicată de editura Polirom Junior. Este o poveste frumoasă, emoționantă și puțin tristă despre prietenie, libertate și curaj. Prietenia dintre o fetiță de 13 ani și un condor aproape bătrân este scrisă cu multă sensibilitate și cu multă iubire pentru păsări, pentru animale, pentru flori, pentru copii, pentru toate lucrurile mici și importante pe care foarte rar încercăm să le cunoaștem și să le apreciem pentru ceea ce sunt. E o poveste despre cuști mici și vise mari, despre inocență și maturizare, o aventură lină și profundă în același timp, care te poartă pe aripile ei din București și Sinaia până departe, pe crestele încărcate de zăpadă ale Anzilor, locul de unde-și ia zborul condorul andin.

4. ”Aventuri în țara virtuților” – cartea care reușeste să îi explice unui copil ce înseamnă respectul, compasiunea, curajul, modestia.

O carte scrisă de Alec Blenche, Editura Univers. Alec Blenche reușește, în Aventuri în Țara Virtuților, un lucru aproape imposibil: să explice unui copil ce înseamnă respectul, compasiunea, curajul, modestia. Folosind limbajul magic al imaginației, pe care toți copiii îl stăpânesc atât de bine, Alec face o minune în și prin cartea lui: ne învață pe toți să fim oameni. E un volum de mare preț pentru noi toți, copiii îl vor iubi, iar părinții, vor fi recunoscători pentru așa un dar.

5. ”Don Quijote de la Mancha” – una dintre cele mai traduse și citite cărți din literatura universală.

Scrisă de Miguel de Cervantes, editura Niculescu Kids. Don Quijote ar putea fi cel mai stângaci cavaler din toate timpurile. Are un coif din carton, cade de pe cal şi pierde lupta cu morile de vânt. Urmăreşte aventurile ridicole si nenorocirile prin care trece acest cavaler, pe jumătate nebun, în adaptarea de faţă a romanului lui Cervantes, a cărui acţiune se desfăşoară în Spania secolului al XVII-lea.