Tendințele din educație, prezentate la Conferința Anuală Fischer International

Ajunsă la cea de-a 15 ediție, Conferința Anuală Fischer International este cel mai important eveniment din Educație, înainte de începerea anului școlar. Sute de profesori și-au pregătit întoarcerea la catedră, ca în fiecare an, alături de cei mai buni specialiști în educație, autori și trainer de renume, de la cele mai bune edituri și instituții academice din lume.

Timp de două zile, profesorii din România au învățat tehnici noi de predare și învățare, cum să ajute elevii să își dezvolte abilitățile și competențele, dar și despre digitalizare si despre cum pot să folosească noi tehnologii, pentru a crește motivația la clasă.

Doar în prima zi au fost 300 de profesori în sală și 600 online

”Doar în prima zi au fost 300 de profesori în sală și 600 online. Deci, am avut 900 de profesori care ne-au urmărit pe 1 septembrie. Această conferință a devenit un reper pentru profesori. Este cel mai important moment din an. Este momentul de referință pentru începutul școlii. Nu poți să începi școala, fară această conferință”, a declarat Daniela Văduva, Director General Fischer International.

”Noi vorbim despre noile tendințe în materie de predare, este foarte important să fim împreună, la începutul anului, să răsfoim noutățile și este foarte important să ne conectăm cu lumea internațională”, a completat aceasta.

”Nu cred că există o singură metodă potrivită de predare. Cred că sunt mai multe metode de predare. Oricum, fiecare profesor trebuie să identifice nevoile elevilor săi, iar apoi să-și muleze abordarea pe aceste nevoi. Fiecare profesor trebuie să știe să identifice nevoile elevilor și apoi să le folosească. Nu exista o singură soluție potrivită, sunt mai multe”, a declarat unul dintre profesorii prezenți la eveniment.

Profesorii români, dornici să afle cât mai multe despre metodele de predare la nivel internațional

Iar profesorii români sunt dornici să afle cât mai multe despre metodele de predare la nivel internațional.

”Tot timpul mă încarc cu energie, cu idei noi pentru anul școlar și pentru că primesc niște unelte pe care le pot aplica efectiv în sală de curs, cu elevii mei, iar asta e cel mai util beneficiu pe care îl aduce aceasta conferință”, a declarat un alt profesor participant la conferință.

”Venind la aceasta conferință de ani de zile pot spune ca ne-a oferit, de fiecare dată, materiale noi. Metodele se schimbă, iar pentru a preda și a dezvolta un serviciu de calitate, tu trebuie să te adaptezi cu noile schimbări în educatie și în metode, pentru ca asta contează foarte mult”, ne-a spus un profesor.

”Invităm toti profesorii din România să ne prezinte proiectele lor, nevoile lor, pentru noi parteneriate, pentru a putea dezvolta, împreună, România, prin educație”, a declarat Carmen Ștefan, PR Manager FDVDR.

Conferința este organizată de Fischer International, în parteneriat educațional cu EDUCATORS by Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

În perioada pandemiei peste 7000 de profesori au participat online la eveniment.