PREMII_Inovaliment 2022

Târgul de Invenții și Inovații din domeniul alimentar INOVALIMENT – Premii, Ediția 2022

 

Marele Premiu Știintific INOVALIMENT

Beechnutela – Cremă tartinabilă de jir

Autor: Andreea Pușcaș, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) CLUJ

 

Marele Premiu pentru INOVAȚIE

Valorificarea integrată a fructelor de măceșe (Rosa canina) în produse alimentare și bioingrediente cu funcționalitate demonstrată

Autor: Adina Teodorescu, Universitatea Dunărea de Jos Galați

 

Categoria ALIMENTELE VIITORULUI

Premiul I: Valorificarea sucului de struguri din soiul Băbească neagră, la obținerea de produse gelificate (Jeleuri din suc de struguri din soiul Băbească Neagră)

Autor:  Oana Nistor, Universitatea Dunărea de Jos Galați

Premiul II: Paste făinoase scurte din făină spelta și adaos de făină de borhot de malț și procedeu de obținere a acestora

Autor:  Prof. Dr. Dabija Adriana, Universitatea Ștefan cel Mare SUCEAVA

Premiul III: Feed M e- Apă cu insecte, Futura, Venezuela

Mențiune: Procedeu de obţinere a bomboanelor glazurate pe bază de fructe

uscate

Autor: Natalia Netreba, Universitatea Tehnică a Moldovei, Republica Moldova

 

Categoria BIOTEHNOLOGII

Premiul I: Ingredient tribiotic obținut prin co-fermentare cu consorții de microorganisme din culturi artizanale

Autor: Marina Pihurov, Universitatea Dunărea de Jos Galați

Premiul II: Valorificarea subproduselor agro-industriale pentru producția de enzime

Autori: Adrian Martău, USAMV Cluj

Premiul III: Fortificarea in situ cu vitamina B12, în subprodusele cerealiere – B12

Autor: Lavinia Călinoiu, USAMV Cluj

Mențiune: Metaboliți secundari în digestia alimentelor

Autor: Varvara Rodica, USAMV Cluj

 

Categorie TEHNOLOGII ALIMENTARE

Premiul I: Pâine funcțională cu adaos de pudră obținută în urma valorificării subproduselor rezultate de la procesarea cătinei

Autor: Mona Popa, USAMV București

Premiul II: Bere cu adaos de extract din pielița strugurilor roșii

Autori: Daniela Serea, Universitatea Dunărea de Jos, Galați

Premiul III: Oleogeluri cu aplicabilitate în preparate din carne îmbunătățite nutrițional

Autor: Anda Tanislav, USAMV Cluj

MențiuneBăuturi nealcoolice din Fructe fără preparare termică

Autor: Alina Boistean, Universitatea Tehnică a Moldovei

 

Categoria INOVAȚIE

Premiul I: ActiFishPack-Sistem de ambalare activă a peștelui proaspăt

Autor:  Socaciu Maria Ioana, USAMV Cluj

Premiul II: Model experimental de obținere a unui ingredient inovator cu potențial antioxidant și antimicrobia,n cu aplicabilitate în dezvoltarea conceptului de “green food„ și în tratarea afecțiunilor gastrointestinale

Autor: Mădălina Medeleanu, USAMV Cluj

Premiul III:  Pulberi orodispersabile din ouă – suport imunitar si nutrițional

Autor: Dr. Marinela Ivănescu , TRM Supplements București

Mențiune: Evoluția profilului compușilor fenolici ai extractului de frunze de măslin microîncapsulat și nanoîncapsulat în biscuiți, în timpul digestiei gastrointestinale in vitro

Autor: Călina Nagy, USAMV Cluj

ro_RO