Târgul de Invenții și Inovații din domeniul alimentar INOVALIMENT – Premii, Ediția 2022
Marele Premiu Știintific INOVALIMENT
Beechnutela – Cremă tartinabilă de jir
Autor: Andreea Pușcaș, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) CLUJ
Marele Premiu pentru INOVAȚIE
Valorificarea integrată a fructelor de măceșe (Rosa canina) în produse alimentare și bioingrediente cu funcționalitate demonstrată
Autor: Adina Teodorescu, Universitatea Dunărea de Jos Galați
Categoria ALIMENTELE VIITORULUI
Premiul I: Valorificarea sucului de struguri din soiul Băbească neagră, la obținerea de produse gelificate (Jeleuri din suc de struguri din soiul Băbească Neagră)
Autor: Oana Nistor, Universitatea Dunărea de Jos Galați
Premiul II: Paste făinoase scurte din făină spelta și adaos de făină de borhot de malț și procedeu de obținere a acestora
Autor: Prof. Dr. Dabija Adriana, Universitatea Ștefan cel Mare SUCEAVA
Premiul III: Feed M e- Apă cu insecte, Futura, Venezuela
Mențiune: Procedeu de obţinere a bomboanelor glazurate pe bază de fructe
uscate
Autor: Natalia Netreba, Universitatea Tehnică a Moldovei, Republica Moldova
Categoria BIOTEHNOLOGII
Premiul I: Ingredient tribiotic obținut prin co-fermentare cu consorții de microorganisme din culturi artizanale
Autor: Marina Pihurov, Universitatea Dunărea de Jos Galați
Premiul II: Valorificarea subproduselor agro-industriale pentru producția de enzime
Autori: Adrian Martău, USAMV Cluj
Premiul III: Fortificarea in situ cu vitamina B12, în subprodusele cerealiere – B12
Autor: Lavinia Călinoiu, USAMV Cluj
Mențiune: Metaboliți secundari în digestia alimentelor
Autor: Varvara Rodica, USAMV Cluj
Categorie TEHNOLOGII ALIMENTARE
Premiul I: Pâine funcțională cu adaos de pudră obținută în urma valorificării subproduselor rezultate de la procesarea cătinei
Autor: Mona Popa, USAMV București
Premiul II: Bere cu adaos de extract din pielița strugurilor roșii
Autori: Daniela Serea, Universitatea Dunărea de Jos, Galați
Premiul III: Oleogeluri cu aplicabilitate în preparate din carne îmbunătățite nutrițional
Autor: Anda Tanislav, USAMV Cluj
Mențiune: Băuturi nealcoolice din Fructe fără preparare termică
Autor: Alina Boistean, Universitatea Tehnică a Moldovei
Categoria INOVAȚIE
Premiul I: ActiFishPack-Sistem de ambalare activă a peștelui proaspăt
Autor: Socaciu Maria Ioana, USAMV Cluj
Premiul II: Model experimental de obținere a unui ingredient inovator cu potențial antioxidant și antimicrobia,n cu aplicabilitate în dezvoltarea conceptului de “green food„ și în tratarea afecțiunilor gastrointestinale
Autor: Mădălina Medeleanu, USAMV Cluj
Premiul III: Pulberi orodispersabile din ouă – suport imunitar si nutrițional
Autor: Dr. Marinela Ivănescu , TRM Supplements București
Mențiune: Evoluția profilului compușilor fenolici ai extractului de frunze de măslin microîncapsulat și nanoîncapsulat în biscuiți, în timpul digestiei gastrointestinale in vitro
Autor: Călina Nagy, USAMV Cluj