Taberele educationale internationale, o alternativa pentru educatia nonformala

“Natura ne aseamana, educatia ne deosebeste.” (Confucius)

Stim cu totii ca educatia primita in scoala are un rol estential in dezvoltarea fiecarui individ, insa nu trebuie sa neglijam sau sa ignoram importanta educatiei nonformale. Activitatile extrascolare si extracurriculare se desfasora intr-o atmosfera relaxanta, iar copiii si adolescentii participa cu drag la astfel de initiative.

Tabere.com va ofera o gama diversificata de programe educationale in strainatate, intr-un cadru organizat, ce ii antreneaza pe copii in activitati interesante si bogate in continut, ajutandu-i sa-si descopere si dezvolte anumite aptitudini personale, in timp ce calatoresc si se distreaza.

Taberele internationale in strainatate reprezinta o oportunitate extraordinara pentru dezvoltarea inteligentei emotionale a tinerilor, dar si un prilej pentru invatarea si perfectionarea unei limbi straine chiar la ea acasa.

Cu o experienta de peste 20 de ani in domeniu, tabere.com le ofera tinerilor posibilitatea de a invata o limba straina cu profesori vorbitori nativi intr-un campus universitar de top, in destinatii precum Londra, Oxford, Cambridge, Berlin, Barcelona, Paris si chiar New York.

Spre deosebire de lectiile de limba straina incluse in programa scolara, in timpul scolilor de vara accentul este pus pe comunicarea internationala, prin exercitii de vorbire, citire, scriere si ascultare, dar si analiza lexicala si gramaticala. Fiecare lectie are si o tema, pentru a le permite elevilor sa folosesca cuvintele noi invatate intr-un mod de comunicare personalizat. Astfel, tinerii sunt evaluati in permanenta si in acelasi timp castiga incredere in sine.

Programa folosita de partenerii nostri este conceputa cu scopul de a-i ajuta pe copii sa-si imbunatateasca nivelul de limba straina si sa invete despre subiecte care sunt de  interes pentru ei, fiind strans legata de Cadrul European Comun de Referinta pentru limbi straine (CEF).

Elevii sunt incurajati sa comunice in permanenta cu ceilalti tineri, sositi in tabara din peste 15 – 20 de tari, in limba straina studiata. Dupa terminarea cursurilor se organizeaza o serie de activitati sportive si recreative, dar si excursii la cele mai interesante atractii turistice din zona.

Intreg programul educational le permite celor cu dificultati de afirmare in mediul scolar, si nu numai, sa-si invinga temerile si sa-si maximizeze potentialul intelectual.

Taberele sau scolile de vara au un rol important in cultivarea gustului copiilor pentru calatorii, doborarea unor bariere culturale si familiarizarea cu obiceiurile straine.

Foarte multi dintre elevi, in special liceenii, se intorc cu dorinta de studia la o Universitate din strainatate, dupa o astfel de experienta. Acestora le putem recomanda taberele de pregatire pentru admiterea la Universitatile de top din intreaga lume, sau programe de leadership.

Desigur, destinatiile si programele educationale difera in functie de grupa de varsta si de personalitatea fiecarui copil. Programele organizate de tabere.com se desfasoara, de obicei, pe o perioada de doua saptamani, in lunile iulie si august.

Pentru vara 2013 am inceput deja inscrierile, atat pentru taberele cu insotitor de grup cat si pentru cele individuale, in tari precum Anglia, Germania, Spania, Franta sau SUA.

Descrierea programelor, agenda cursurilor disponibile, precum si alte informatii utile va stau la dispozitie pe www.tabere.com.