Ștefan Smărăndoiu

Ștefan  Smărăndoiu este profesor de matematica la Scoala Gimnaziala “Take Ionescu”.

An de an elaborează teste, le perfecționează, le adaptează cerințelor impuse de standardele de performanță,  dar intotdeauna ține cont de particularitățile de vârstă, de nivelul  clasei și, după fiecare oră, în funcție de randamentul elevilor, schimbă rețeta pe care anterior o credea perfectă.

A organizat tabere școlare de matematică, unde a alternat pregătirea cu drumeții sau excursii, activități sportive și seri distractive. Pregătirea pe care o desfășoară în Tabăra Națională de Matematică de la Voineasa se finalizează cu Concursul Interjudețean de Matematică ” Clepsidra”. La acest concurs participă elevi din județele Olt, Mureș, Argeș, Hunedoara, Giurgiu și Vâlcea. Uneori au venit elevi și din alte județe.

În timpului anului școlar, duminica, a organizat Centrul de Excelență.

Cu elevii clasei a VIII-a organizeaza periodic, sâmbăta, simularea examenului de Evaluare Națională.

Este autor de culegeri de Olimpiadă la Editura Gil și colaboreaza la Editura Bîrchi din Timișoara.

Este autor al auxiliarul pentru elevii din clasa a VI-a publicat la Editura Art. Pentru elevii din clasele III-V a editat ” Magia Performanței”.

Organizează ” The Clock Tower School”, concurs la care participă și elevi din Chișinău, Ruse, Philipine și Indonezia.

A editat, impreuna cu Ana Olteanu, culegerea “Recreații Matematice la Școala Cu Ceas”.

A înființat Asociația ” Școala Cu Ceas” care sprijină activitatea de performanță. A sponsorizat elevii în taberele de matematică.

L-a sprijinit pe  Ploscaru Ioan Laurențiu când a participat la diverse tabere, la Concursul de la Moscova, dar și pe Gavrilescu Marius, Ungureanu Alexandru, Iovan Diana, Anghel Patricia și pe mulți alții.

Rezultatele elevilor sunt marea sa realizare: Ploscaru Ioan Laurențiu – medalie de aur la Balcaniada de Matematică din Grecia și respectiv, Turcia ( juniori 2012, 2013), Premiul al II-lea la Olimpiada de Geometrie de la Moscova ( 2012). Organizând Balcaniada De Matematică de Juniori la Râmnicu Vâlcea în anul  2010, a avut dreptul să participe cu o echipă, în afara concursului. S-au remarcat Gavrilescu Marius (Argint) , Ungureanu Alexandru și Lazăr Lucian (bronz).

La Olimpiada Națională de Matematică elevii sai au obținut rezultate excelente: Premiul I prin Capriș Ruth ( clasa a V-a , Sibiu, 2014), Ungureanu Alexandru ( clasa a VIII-a , Oradea, 2011), Gavrilescu Marius ( clasa a V-a , Rm Vâlcea, 2008), Anghel Patricia ( clasa a VII-a , Iași, 2007)și Sărdărescu Mihai (clasa a VII-a , Buzău, 1996); Premiul al II-lea  prin Hodoroagă Andrei  (clasa a VI-a , Sibiu, 2014), Ploscaru Ioan Laurențiu (clasa a VIII-a , Constanța, 2012), Dușceac Silvia ( clasa a VIII-a , Buzău, 1996);

Premiul al III-lea  prin Anghel Patricia ( clasa a VIII-a , Pitești, 2008), Tîrșa Mihai  (clasa a VII-a , Tîrgu Mureș, 2001), Boștinaru Cosmin (clasa a VII-a , Buzău, 1996 și Suceava , clasa a VIII-a, 1997), Ureche Geni ( clasa a VI-a , Bacău, 1987) și multe alte mențiuni sau medalii.

Câteva dintre rezultatele domnului profesor Ștefan Smărăndoiu le puteți vedea în articolele din presă de mai jos: