Sport și cultură în aer liber – BSU2011

Data: 26 august 2011
Ora: 11.00
Locația: Complexul studentesc Moxa și Grădina Valorilor Românești, din parcul Lumea Copiilor

Participanți: cei 55 de tineri economiști din 25 de țări, participanți la cea de-a șaptea ediție, școala internațională de
vară „Bucharest Summer University 2011”, organizata de Academia de Studii Economice, prin intermediul Senatului Studențesc, în parteneriat, pentru al patrulea an consecutiv, cu Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, cu mentoratul Facultății de Marketing și al Fundației EURISC
Descriere eveniment: În completarea programului academic al școlii internaționale de vară „Bucharest Summer University 2011”, organizatorii au pregătit și un program cultural bogat.
Astfel, organizatorii le-au pregătit tinerilor, pe lângă cursurile şi seminariile obişnuite, şi o întâlnire altfel cu Bucureştiul. Participanţii vor putea face un tur al capitalei noastre cu bicicleta, în cadrul unei acţiuni organizate de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României şi Senatul Studențesc ASE, în parteneriat cu Asociaţia Green Revolution, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, al Poliţiei Rutiere a Capitalei şi al Primăriei Sectorului 4. Dincolo de mişcarea în aer liber, această acţiune ofera participanţilor şansa de a socializa şi de a ne cunoaşte capitala, într-un ritm mai puţin grăbit. Mai mult de atât, acțiunea este un bun prilej de a reaminti de implicaţiile şi responsabilităţile mersului cu bicicleta în marile oraşe.

În turul pe două roţi, participanţii vor urma un traseu prestabilit, având ca destinaţie finală Grădina Valorilor Româneşti, din Parcul Copilului. Acolo vor participa la dezbaterea cu tema “Can the society be determined through social media to use renewable energy sources?”. Împărţiţi în două echipe, pentru fiecare din cele două poziţii, pro şi contra acestei ipoteze, ei îşi vor exprima opinia din perspectiva experienţei şi a culturii naţiunilor pe care le reprezintă.

Ansamblul statuar amplasat de Fundația Dan Voiculescu în Parcul Copilului, intitulat “Grădina Valorilor Româneşti”, reprezintă spaţiul care va găzdui această dezbatere şi le va oferi participanţilor posibilitatea de a cunoaşte personalităţi semnificative ale istoriei şi culturii noastre naţionale.

În acelasi spațiu va avea loc si seara culturală intitulată “Global Village” in cadrul careia participanţii vor avea şansa de a afla câte ceva despre cultura română, dar şi ocazia de a se cunoaşte, de a lega prietenii.