Speakerii Conferinței WEBDIDACTICA ”Educația financiară în școli”

educația financiară în școli

Speakerii Conferinței WEBDIDACTICA cu tema ”Educația financiară în școli”

Evenimentul va avea loc marți 28 februarie 2023

Ora 17:00

ONLINE

Participarea este GRATUITĂ!

Parteneri:

Ziarul News, Ziarul BURSA, Școala de Valori,  Future Economy, Asociația ”Strigăt pentru Educație”, Revista PSYCHOLOGIES România, EM360 GROUP, Dream Big Media

Moderator: Ramona Mezei, Director General al Bibliotecii Metropolitane București, Profesor Asociat al Colegiului Universitar de Productie Media „Spiru Haret” București și fondator al Școlii de Vorbit, jurnalist, profesor și trainer de dicție, public speaking și debate.

SPEAKERI

• Adrian Vasilescu – Economist, jurnalist, consilier al Guvernatorului BNR

Adrian Vasilescu este consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isărescu. Are atestate profesionale în drept, economie şi jurnalistică și aproape cinci decenii și jumătate de carieră jurnalistică neîntreruptă. A fost profesor asociat la ASE, la Universitatea Bucureşti şi la Şcoala Superioară de Jurnalistică. În 1996 a devenit coordonator al strategiei de comunicare la BNR. În anul 2000 a făcut parte din echipa de consilieri a premierului Mugur Isărescu.

Din 2001, este în echipa de consilieri a guvernatorului BNR. De la 1 ianuarie 2015 are un nou contract cu BNR, pentru consultanţă de strategie.

• Radu Georgescu, economist, antreprenor, Managing Partner la CFO Network, inclus în Topul experților și influencerilor financiari din România.

Radu are experiență bogată în conducerea departamentelor financiare pentru companii multinaționale și companii antreprenoriale: The Big 4 firme de consultanță, firme internaționale din topul Fortune 500, fonduri de investiții, companii antreprenoriale și startup.

Este membru în bordul director pentru firme din diverse industrii, precum domeniul bancar, FMCG, IT&C, pharma, imobiliare, auto, producție, HoReCa, fiind responsabil pentru strategia financiară.

Radu face parte din echipa CFO Network, care a creat CFO App, primul consultant financiar virtual din România și aplicația de contabilitate și analiză financiară, Maxfin.

• Roxana Bucur, antreprenor, absolventă a Facultății de Psihologie și Științele Educației, profesionalizarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar, cofondator Money 4 Kids și fondatoarea platformei Psihologia Banilor.

Roxana are o experiență de 7 ani, ca expert consultant financiar avizat în asigurări, pensii private, piață de capital și produse bancare, având peste 500 de ore de analiză și consultanță financiară, situații individuale, și alte 10.000 de ore de training și cursuri, toate categoriile de produse financiare din piață.

Money 4 Kids este un proiect de educaţie financiară pentru copii, care îşi propune să instruiască profesorii şi, ulterior, elevii şcolilor private din România. Money 4 Kids este un incubator de dezvoltare personală, sociala și o platformă de cursuri, seminarii și evenimente pe tema educației financiare și antreprenoriale.

Roxana este și autoarea unei serii de succes, de cărți de educație financiară pentru copii, Mărunțilă și Bancnotilă, care reprezintă baza discuției în familie despre bani, muncă, economisire; este adaptată limbajului copilului, explicând concepte precum gestionarea finanțelor personale, a economiei și a economiilor, precum și a investițiilor.

Nu în ultimul rând, este fondatoarea platformei Psihologia Banilor, unde oferă consultanță și formare în domeniul financiar și al asigurărilor.

• Manuel Oancia, Președinte US Institute of Business and International Development. Situat în inima orașului Washington, D.C., USIBID este un furnizor de top de programe de formare profesională și dezvoltare în afaceri.

”Misiunea noastră este să le oferim profesioniștilor în afaceri abilitățile și cunoștințele necesare pentru a reuși în peisajul de business global. Programele noastre sunt concepute pentru a oferi indivizilor instrumentele necesare ce le transformă aspirațiile de afaceri în realitate. La USIBID, credem în puterea educației de a contribui la dezvoltarea personală și profesională. Ca lideri mondiali în formarea și dezvoltarea afacerilor, scopul nostru este de a forma profesioniști oferindu-le acces la educație de înaltă calitate și expertiză internațională”, spune domnul Manue Oancia.

American originar din Brașov, Manuel Oancia este consultant în strategii de afaceri la Washington DC.

El este recunoscut pentru experiența sa în strategiile de afaceri internaționale, precum și leadershipul sau ca președinte al unuia dintre cele mai mari think-tank-uri pe diplomație, US Institute of Diplomacy and Human Rights USIDHR, cu operațiuni în peste 25 de țări.

De mai bine de 20 de ani, Manuel Oancia este un consilier strategic pentru antreprenori respectați, oameni influenți și companii din topul Forbes, precum Motorola, Ford, GM. Este recunoscut pentru conducerea sa remarcabilă și pentru experiența în strategiile internaționale de afaceri, în timp ce a fost președinte al celei mai mari rețele de camere de comerț, Uniunea Internațională a Camerelor de Comerț și Industrie Bilaterale.

El a purtat dialoguri și a colaborat cu președintele Obama, Administrația Trump și diplomați străini la nivel înalt, lucrând la consolidarea relațiilor dintre liderii diplomatici, guvernamentali și corporativi.

În 2015, a primit Premiul de Merit pentru Diplomație Economică, ca recunoaștere a contribuției remarcabile în promovarea diplomației economice bilaterale dintre guverne și companii din întreaga lume.

Născut în Brașov, Romania, Manuel trăiește de mai bine de 25 de ani în Statele Unite ale Americii și locuiește în prezent în Washington, DC.

• Silvia Bogdan, Președinte Școala de Valori, licențiată în Management și Inginerie Economică, Locul 7 în Topul experților și influencerilor financiari din România, în 2022 (realizat de financer.com).

Silvia Bogdan este președinte al asociației de inovație în educație Școala de Valori și creatoarea conținutului educațional al Școlii de Bani BCR. Focusată pe dezvoltare durabilă, Silvia și-a asumat responsabilitatea de programare și îndeplinire a strategiilor organizației. Cu o experiență vastă de consultant, facilitator și formator în domeniul inovării și cu multă practică antreprenorială, Silvia are trecut în CV, pe lângă expertiză financiară și inginerie aeronautică. Ea proiectează și susține ateliere interactive, programe de învățare de înaltă calitate și schimburi de inițiative.

”Fondată acum zece ani, Școala de Valori este o organizația non-guvernamentală care și-a asumat misiunea de călăuzire a tinerilor atât în planul dezvoltării personale, cât și profesionale, către învățarea pentru a deveni organizatori independenți ai vieții lor.

Școala de Valori crede cu încăpățânare că prin inovație în educație oamenii se vor reconecta la valorile lor individuale. Viziunea Școlii de Valori este una curajoasă, de transformare prin educație alternativă și antreprenorială a României într-o țară care să inspire mai multă încredere, cu oameni și tineri curajoși, informați și cu vieți echilibrate”, spune Silvia Bogdan despre Școala de Valori.

• Adrian Măniuțiu, realizator și prezentator TV, fondator al platformei integrate EM360 GROUP și al Agenției de Marketing Dream Big Media.

Ambasador al Antreprenoriatului, în cadrul proiectului ”Antreprenor 2020-2022″, Adrian spune despre el că este un antreprenor mereu în căutare de noi oportunități și idei. S-a născut la Cluj-Napoca, în 1979, și a studiat business și marketing în Germania.

A lucrat în domeniul investițiilor și în dezvoltare imobiliară, iar cu aproape 10 ani în urmă, a fondat PhotoMedia, transformată ulterior în EM360 GROUP, o agenție în expansiune, concentrată pe marketing-ul creativ, producții media, comunicare și management reputațional.

A acumulat o experiență vastă și în televiziune, atât din poziția de realizator TV și prezentator, cât și din cea de co-producător și dezvoltator de formate.  Astfel, parte din grup, în 2019 a fost lansat EM360 Studio, un canal web-TV care se concentrează pe seturi de producții premium din sfera de infotainment, business și talk.

Din 2012 este parte din echipa INTACT MEDIA GROUP, cu emisiuni și apariții la Antena 1 (Observator și Neatza cu Răzvan și Dani) și Antena3-CNN (Income Magazine și În Fața Națiunii).

Pentru înscrieri, accesați link-ul de mai jos👇

Conferința ”Educația financiară în școli”_ÎNSCRIERI