Seminarul de prezentare a examenului de certificare ECCE

A fost lansat în România un nou tip de examen de certificare lingvistică în limba engleză (o alternativă la clasicul examen Cambridge).

Examenul de certificare se bazează pe metoda prestigioasei Universități din Michigan Statele Unite și este adus în România prin intermediul CITE – Center for International Training and Examinations – în parteneriat cu Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României. Tot demersul este susținut de Universitatea București.

În continuare, Fundația Dan Voiculescu și CITE vor organiza workshopuri gratuite care îi vor ajuta pe cei care doresc să susțină acest examen.

***

American European Alliance for Education, Center for International Training and Examination şi Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României organizează joi, 21 noiembrie 2013, ora 15:00, seminarul de prezentare a examenului de certificare ECCE al Universităţii Michigan. Seminarul va avea loc în Sala Senatului din cadrul Universităţii Bucureşti.

Examenul de competenţă lingvistică al Universităţii evaluează toate competențele de comunicare generală în limba engleză: receptarea textului audiat, receptarea textului citit, producerea de mesaje orale, producerea de mesaje scrise și interacțiunea orală.

În cadrul acestui seminar va fi lansat şi concursul internaţional de eseuri Cycling in the City.

Imagini de la eveniment :

[oqeygallery id=346]

Fotografii Dan Marinescu/FDVDR

Concursul Cycling in the City – Switching to sustainable means of transport oferă elevilor posibilitatea de a-şi dezvolta abilităţile de scriere în limba engleză, furnizând un context real în care îşi pot exprima în mod creativ ideile despre o problema de interes global, în cazul acesta alternativele pentru transport şi deplasare în marile oraşe ale lumii. Pentru profesori, care în permanenţă se lovesc de dificultatea de a face cât mai placută deprinderea şi dezvoltarea acestor abilităţi, concursul este un instrument de predare foarte util, care aduce o nota de diversitate în cadrul cursurilor de writing.

Noua metoda de certicare a cunostintelor de limba engleza pune accent pe calitatile individuale ale fiecarei persoane (scris si verbal) spre deosebire de modelul clasic pe care se bazează Cambridge.
Cu aceeasi ocazie va fi lansat in Romania si un concurs international de eseuri ale carui probe sustin metoda acestei certificari. Astfel, concursul reprezinta totodata si o pregatire pentru acest tip de examen.