S-a întâmplat pe 27 iunie

Intr-o zi de 27 iunie, in 1943, era inaugurat, in Cismigiu, ansamblul de statui „Rondul Roman”, reprezentand busturile unor scriitori de seama ai literaturii romane. Este alcatuit din busturi din marmura de Carrara ale scriitorilor: Duiliu Zamfirescu, Alexandru Vlahuţă, Ion Creangă, Ştefan Octavian Iosif, Ion Luca Caragiale, Titu Maiorescu, Alexandru Odobescu, Mihai Eminescu, Vasile Alecsandri, Nicolae Bălcescu, Bogdan Petriceicu Haşdeu şi George Coşbuc.

Tot intr-o zi de 27 iunie 1871 in Japonia, Yen-ul devine moneda nationala.

Pe 27 iunie 1926 s-a nascut Nicolae Simionescu, unul dintre fondatorii scolii romanesti de biologie si patologie celulara.

Anul 1929 pe 27 iunie oamenii de stiinta de la Bell Laboratories din New York fac public un sistem ce este capabil sa transmita imagini TV.

La 27 iunie 1954 prima central nucleara a fost inaugurata la Obninsk, in apropiere de Moscova, Uniunea Sovietica.

Pe 27 iunie 1967, primul bancomat din lume era instalat in Enfield, in nordul Londrei. Inaugurarea bancomatului s-a facut cu mare pompa, iar primul care a scos bani folosind noua masinarie a fost Reg Varney, unul dintre cei mai populari abtori britanici de televiziune.

La data de 27 iunie, in 1968, la Praga avea loc „manifestul celor 2.000 de cuvinte”, redactat de un grup de intelectuali, care cereau instituirea unui regim liberal.

Pe 27 iunie 1994, Aerosmith devenea prima trupa de renume care permitea fanilor sa descarce muzica formatiei, gratuit, de pe internet.

La 27 iunie 1995 avea loc deschiderea oficiala a Bursei de Valori Bucuresti.

sursa: magicfm.ro, a1.ro