Într-o zi de 23 iulie, în 1829, William Austin Burt din Mount Vernon, Michigan, primea patentul pentru invenția sa, mașina de scris.
Totuși, nu este doar o persoană care să fie cunoscută drept cea care a inventat mașina de scris în forma sa standard – sunt numeroși inventatorii care au pus bazele apariției acestui aparat. Printre cei care au realizat dispozitivul se numară Henry Mill, Pellegrino Turri și William Austin Burt. Chiar dacă perioada sa de glorie a apus deja, mașina de scris se numară printre cele mai importante invenții din lumea modernă, mai ales pentru că stă la baza procesului de comunicare, iar acest lucru se întampla încă din secolul al XVIII-lea. Mașina de scris este un dispozitiv mecanic care e folosit pentru dactilografierea textelor și a fost reinventată în toate formele și mărimile de aproape 52 de ori, sub diferite forme și dimensiuni – rotundă, dreptunghiulară, trapezoidală, mai lată sau mai înaltă. Momentul de varf al mașinii de scris a fost în anii 1950, când media de vânzări a atins în S.U.A. 12 milioane de unități. În aprilie 2011, Godrej and Boyce, ultima companie care mai producea mașini de scris, și-a închis fabrica din Mumbai, India.
Tot într-o zi de 23 iulie, în 1601, Mihai Viteazul dicta memoriul către marele duce al Toscanei, Fernando I de Medici, păstrat numai în traducere italiană, prima autobiografie din literatura română.
Pe 23 iulie 1859 apărea la București, prima publicație a Armatei Române, “Observatorul militar, diariu, politicu și scientificu” (pana la 3 decembrie 1859; din 22 iulie 1994 apare seria nouă). În România este sărbătorită Ziua presei militare.
În 1862, pe 23 iulie, serviciul de poștă intra în administrația statului, odată cu înființarea Directiei centrale a poștelor.
La 23 iulie 1995 americanii Thomas Hale și Alan Bopp au descoperit, independent unul de altul, cometa Hale-Bopp, la mare distanță de Soare.
Pe 23 iulie, 2000 pentru prima oară în lume, regizorul german Peter Stein a realizat o versiune integrală a celor 12.111 versuri din “Faust” de Johann Wolfgang von Goethe (1749-1832), într-un spectacol de 21 de ore, special creat pentru Expoziţia universală Expo-2000 Hanovra.
sursa: magicfm.ro, a1.ro