S-a întâmplat pe 13 iunie

La data de 13 iunie 1848 se forma, la Bucuresti, un Guvern provizoriu (mitropolitul Neofit – presedinte, Ion Heliade Radulescu, Chrisian Tell, Stefan Golescu, Gheorghe Magheru, Gheorghe Scurtu, Ion Odobescu, Nicolae Golescu, Ion Cimpineanu, Constantin N. Filipescu, Ion Voinescu II – membri; Nicolae Balcescu, C. A. Rosetti, Al. G.Golescu-Negru si I. C. Bratianu – secretari).  Atunci a fost adoptat ca drapel national tricolorul.

Tot intr-o zi de 13 iunie, in 1932, avea loc infiintarea Institutului de Biooceanografie din Constanta.

In 1952, pe 13 iunie, Gheorghe Cucu realiza primul zbor fara motor din tara noastra pe o distanta de 300 km (Cluj-Silistea-Buzau).

Pe 13 iunie 1955 in URSS, in Siberia, este descoperit primul zacamant de diamante.

In 1970, pe 13 iunie, “The Long and Winding Road” devenea ultimul hit al celor de la The Beatles, ajuns pe prima pozitie a clasamentelor muzicale.

La 13 iunie 1983 in SUA, este lansat primul telefon mobil comercial din lume, de catre compania Motorola, sub numele de DynaTAC 8000X.

Motorola DynaTAC 8000X

Tot intr-o zi de 13 iunie 1983 misiunea spatiala SUA, Pioneer 10, devine primul obiect uman care paraseste sistemul solar

Pe 13 iunie 2004, un meteorit de 4 kg lovea o locuinta din Noua Zeelanda.

sursa: mediafax.ro, magicfm.ro, a1.ro