Intr-o zi de 11 decembrie, in 1792, in timpul Revolutiei Franceze, Regele Ludovic al XVI-lea al Frantei era adus din Templul din Paris pe strazile aglomerate si tacute pentru a sta in fata Conventiei si a auzi acuzatia de inalta tradare si crime impotriva statului. Peste mai putin de o luna, la 21 ianuarie 1793, deposedat de toate titlurile si de toate onorurile de catre guvernul republican, Citoyen Louis Capet a fost decapitat prin ghilotinare in ceea ce este astazi Place de la Concorde. Calaul, Charles Henri Sanson, a depus marturie ca fostul rege si-a infruntat cu curaj soarta.
Pe 11 decembrie 1835, era prezentat, pe scena “Teatrului Momulo” din Bucuresti, primul vodevil romanesc – Triumful amorului, in adaptarea muzicala a lui Ioan Andrei Wachmann.
In 1861, pe 11 decembrie, era citita Proclamatia catre natiune a lui Alexandru Ioan Cuza, prin care acesta aducea la cunostinta oficial ca “Unirea este indeplinita, nationalitatea romana este intemeiata“.
La 11 decembrie 1882, The Bijou Theatre din Boston, Massachusetts, devenea primul teatru din lume luminat cu ajutorul luminii electrice.
Tot intr-o zi de 11 decembrie, in 1901, era trimis primul semnal radio transatlantic de catre italianul Guglielmo Marconi, de la Poldhu din Cornwall, fiind receptionat de Persy Wright Paget, la St. John, din Newfoundland.
La 11 decembrie 1936, Edward al VIII–lea, rege al Angliei din 20 ianuarie 1936, anunta, printr–un comunicat radiofonic, abdicarea de la tron in favoarea fratelui sau si optiunea pentru o viata normala, dincolo de celebritate, alaturi de femeia pe care o iubeae, americana Wallis Simpson. Eduard al VIII-lea a fost al doilea monarh al Casei de Windsor, dupa ce tatal sau a schimbat numele casei regale din Saxa-Coburg-Gotha in 1917. In timpul foarte scurtei sale domnii (325 de zile), Edward al VIII–lea a creat o criza constitutionala cerand-o in casatorie pe socialista Americana Wallis Simpson, de doua ori divortata pana atunci. Primul ministru al Marii Britanii s-a opus casatoriei, argumentand ca popporul nu o va recunoaste niciodata drept regina pe Wallis. Edward stia ca primul ministru Stanley Baldwin urma sa demisioneze in cazul in care casatoria urma sa se materializeze, iar demisia acestuia ar fi dus la alegeri generale si la finalul monarhiei in Marea Britanie, asa ca a ales sa abdice in favoarea fratelui sau mai tanar, Albert, who chose the care si-a luat numele regal de George al VI-lea. Dupa 6 luni de la abdicare, Edward s-a casatorit cu Wallis, care a devenit astfel Ducesa de Windsor, fara, insa, a primi si titlul Majestatea Sa Regala.
Intr-o zi de 11 decembrie, in 1946, era creat, de catre de catre Ansamblul General al Natiunilor Unite, Fondul International pentru Urgente ale Copiilor al Natiunilor Unite, UNICEF, cu sediul central la New York. In 1953, numele sau (The United Nations International Children’s Emergency Fund) a fost scurtat in Fondul pentru Copii al Natiunilor Unite, dar mai este inca cunoscut sub acronomimul sau popular – UNICEF. Organizatia ofera asistenta umanitara si pentru dezvoltare copiilor si mamelor lor in tarile in curs de dezvoltare. O agentie fondata prin voluntariat, UNICEF supravietuieste prin fonduri guvernamentale si donatii private. UNICEF se concentreaza 5 prioritati de baza: Educatia fetelor, Plus de imunizare, Protectia copilului, HIV/SIDA, si Copilarie pentru copii. Alte prioritati includ supravietuirea copiilor, copilul si familia si sporturi pentru dezvoltare. Imbunatatirea naturii acestor prioritati se face printr-o gama de 14 metode, incepand cu interventii directe si legale, educatie si pana la colectare de date prin cercetari si recensaminte. UNICEF a primit in 1965 Premiul Nobel pentru Pace.
Pe 11 decembrie 1951, jucatorul de baseball Joe DiMaggio isi anunta retragerea din viata sportiva. Joltin’ Joe jucase numai pentru New York Yankees timp de 13 ani. In 1952, Joe o va cunoaste personal pe Marilyn Monroe, de care era indragostit desi o vazuse doar pe coperta unor reviste si care ii va deveni sotie.
Intr-o zi de 11 decembrie, in 1958, era arestat sub acuzatia de “uneltire contra oranduirii sociale” filozoful Constantin Noica, condamnat, la 1 martie 1960, la 24 de ani de munca silnica.
Pe 11 decembrie in anul 1992 la Bursa Romană de Mărfuri a avut loc prima tranzacţionare bursieră.