Unul dintre cele mai provocatoare proiecte editoriale colaborative, intitulat „România noului val”, va fi lansat curând sub egida revistei Foreign Policy.
Potrivit www.noulval.ro, volumul “România noului val” reunește în premieră viziunile despre viitor a 77 de tineri de succes, antreprenori, lideri emergenți din Generația Y (cu vârste sub 40 de ani).
Cartea este împărțită în patru capitole: “Industriile creative. Revoluție cu puterea imaginației”, “Lideri emergenți și leadership românesc în secolul XXI”, “Noua economie a cunoașterii. Antreprenoriatul de a treia generație” și “Predicțiile Generației Y”.
Prefața lucrării este semnată de academicianul Solomon Marcus, care creează o punte peste generații, coordonarea tehnică este asigurată de Marius Stoian și Bogdan Gavrilă, iar postfața îi aparține academicianului Daniel Dăianu.
Proiectul colaborativ este o premieră în România atât din perspectiva contributorilor, cât și a tematicilor abordate.
“România noului val” se constituie într-un hub de idei al Generației Y și îi introduce pe unii dintre reprezentanții de elită ai tinerei generații, cu viziuni și abordări consistente despre modul în care vor să genereze modernizarea României.
Cartea constituie un puternic semnal că România este capabilă să producă elite tinere racordate la fluxurile globale de idei, de cunoaștere.
Cartea se recomandă a fi o resursă importantă pentru întreaga societate contemporană, decidenți guvernamentali, pentru ONG-uri sau actori privați cu preocupare directă în acordarea agendei România mileniului 3, cu lumea ideilor inovatoare care stau la baza viitoarei economii globale.
“România noului val” aste o abordare proaspătă și implicată despre mari teme de gândire globală a tinerilor școliți peste hotare și reîntorși acasă cu expertiza și suflul schimbării. O mostră premium a ceea ce poate România să livreze în context european și global.
Volumul cuprinde 591 de pagini și are la bază conceptul de crowdsourcing, atât în ceea ce privește elaborarea sa, cât și politica de marketing. Coordonatele online ale lucrării sunt: www.noulval.ro, #noulval.
sursa: agerpres.ro