Reîncep activităţile de vară în GVR

Sâmbătă, 4 iunie, începând cu ora 16:00, va avea loc primul eveniment din seria activităţilor în aer liber pentru copii şi tineri, iniţiate în 2010 de Fundaţia Dan Voiculescu în Grădina Valorilor Româneşti, din incinta Parcului Copilului din sectorul 4, București. În acest an, startul activităţilor va fi dat de un spectacol pentru copii, organizat cu ocazia zilei lor.

Şi în acest an, pe toată durata verii, Grădina Valorilor Româneşti va găzdui ateliere de creaţie şi cursuri de limba engleză, artă fotografică, pictură, scriere creativă şi concursuri. Iar în weekend, în acest colţ de natură se vor desfăşura spectacole cu teatru de păpuşi, dansuri şi muzică. Zilnic, copiii şi tinerii se vor bucura, vor învăţa şi se vor relaxa în apropierea busturilor celor 76 de“români esențiali”, personalităţi semnificative ale istoriei şi culturii naţionale.

În ziua deschiderii seriei de activităţi din Grădina Valorilor Româneşti, copiii sunt aşteptaţi cu: ateliere de pictură şi cursuri interactive de limba engleza, teatru de păpuşi, dansuri moderne interpretate de trupele „Velosity”, „Miniblockbusters” şi „DOMINOO”, minirecitaluriale grupurilor vocale „Steluţele Europei” şi „Liliput”, concursuri, cadouri şimulte surprize.

La întâlnirea cu cei mici, vor veni celebrele personaje ale lui Ion Creangă din povestea „Fata moşului şi fata babei”, care vor prinde viaţă într-o piesă de teatru de păpuşi interpretată de trupa “Paiaţa”.

Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” va participa cu un atelier de jocuri interactive pentru copiii cu vârsta între 7 şi 10 ani, coordonat de Oana Rusu si Diana Ferencz. Cele două artiste ale Teatrului Naţional de Operetă “Ion Dacian” vor angaja copiii într-o serie de activităţi de exprimare prin mişcare şi joc. Dând frâu liber imaginaţiei, cei mici vor putea învăţa diferite elemente de ţinută, mişcare scenică şi ritmicitate specifice lumii spectacolului muzical.

În cadrul campaniei “Prin cărţi aproape de copii”, cei care doresc vor putea dărui cărţi copiilor care îşi doresc o carte, dar nu şi-o pot permite.

Pentru copiii cu vârsta între 4 şi 7 ani, „Pixul fermecat” a pregătit o supriză: un curs interactiv de limba engleză, cărţi de poveşti pentru cei mai isteţi şi un concurs cu premii cu adevărat deosebite.

Activităţile din Grădina Valorilor Româneşti vor continua pe parcursul întregii vacanţe de vară iar accesul este gratuit. Programul detaliat va fi anunţat săptămânal, pe site-ul www.fundatiadanvoiculescu.ro.

Vă aşteptăm cu drag în Grădina Valorilor Româneşti, din Parcul Copilului – Parcul Tineretului, intrarea din Calea Văcăreşti, prin strada Pridvorului!

Parteneri: Teatrul National de Opereta “Ion Dacian”, Trupa de teatru PAIAŢA, Editura CD PRESS, Pipo, Doxi, Terra Magazin, Pixul Fermecat, DIVERTA