Raisa Gavriliță

Raisa Gavriliță este profesoară de limba și literatura română în Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu”, din Călărași, Republica Moldova.

Activeaza de 27 de ani în învățământ, 17 ani a lucrat la Colegiul Pedagogic din Călărași,  iar ultimii 10 ani la Lceul Teoretic ”Mihail Sadoveanu” din același oraș.

Este pasionată de poezie și de lectură, în general.  Are o bibliotecă bogată, din care  împrumută permanent și elevilor săi cărțile dorite. Participă cu elevii la diverse concursuri și au, în fiecare an, rezultate bune, deoarece lucrează permanent, se întâlnesc săptămânal. Are grijă să le propună elevilor talentați și interesați, materiale de lucru care să îi ajute să se dezvolte. Le acordă din timpul sau rămânând după ore, pentru a se  pregăti atunci când au concursuri.

Discipolii ei au participat și au ocupat locuri premiante la Concursurile Raionale (județene): Olimpiade școlare,  Concursul Cititorul-model,  La izvoarele înțelepciunii, unde au obținut 20 de locuri premiante. La concursurile republicane au obținut 7 locuri premiante. Două eleve au participat și la Olimpiada Internațională de Limbă și Comunicare,  care s-a desfășurat în România și au obținut locul IV (mențiune).

La ore, utilizează tehnici participative. Predă lecții interesante și  variază permanent strategiile de predare. Aplică diverse forme de predare-evaluare. Este în mod special interesată de avantajele evaluărilor orale: interviul, prezentările de carte, prezentări în diverse programe la calculator etc.

Este membru al Consiliului Olimpic din țară, formator republican în cadrul organizației Prodidactica. A participat la patru  proiecte naționale în calitate de formator. În 2007 a fost laureată a concursului Pedagogul Anului, desfășurat în Republica Moldova.

[oqeygallery id=403]