Program – Conferințele Științifice ”INOVALIMENT” 2021
22-26 Noiembrie 2021
www.inovaliment.ro
Participarea este GRATUITĂ!
Se acordă certificat de participare.
22 Noiembrie – “Rolul nutriției în longevitate”
- “Longevitatea – lifestyle sau genetică?” – ora 10:00
Speaker: Adina Trandafir, genetician, fondator Clinica Nutriscience
- “Bolile cardiovasculare: stilul de viață, medicina genomică și utilizarea datelor” – ora 15:00
Speaker: Dr. Marius Geantă, specialist în medicină de precizie, fondator al Centrului pentru Inovație în Medicină, București
- “Impactul nutrigeneticii asupra longevității” – ora 16:00
Speaker: Prof. Dr. Mihai Niculescu, expert în nutrigenetică și epigenetică, fondator Advanced Nutrigenomics SUA, profesor la Universitatea North Carolina
23 Noiembrie – “Tehnologii alimentare noi”
- “Concepte moderne privind obținerea și utilizarea produselor probiotice, pentru creșterea calității vieții” – ora 11:00
Speaker: Prof. Dr. Ing. Gabriela Bahrim, Decan, Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, Galați
- “Procesarea sustenabilă a alimentelor și siguranța alimentară” – ora 13:00
Speaker: Prof. Dr. Nastasia Belc, Director, Institutul pentru Bioresurse Alimentare
24 Noiembrie – ”Alimente sustenabile”
- “Alimentele sustenabile, componente esențiale ale dezvoltării durabile. Date statistice și măsuri de combatere a risipei alimentare” – ora 10:00
Speaker: Laszlo Borbely, Secretar de Stat, Departamentul de Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României
- “Spirulina artizanală, o oportunitate pentru România, după succesul francez” – ora 11:00
Speaker: Romain Couderc, Co-founder Spinoa
- “Sunt insectele hrana viitorului? De la proteine la alimente funcționale” – ora 14:00
Speaker: Constantin Muraru, Research Manager, IPIFF Bruxelles
25 Noiembrie – “Alimente funcționale și bioprocesare”
- “Dezvoltarea și implementarea de metode instrumentale, pentru autentificarea mierii de albine și depistarea falsificărilor” – ora 10:00
Speaker: Prof. Mircea Oroian, Decan, Facultatea de Inginerie Alimentară, Universitatea ”Ștefan cel Mare”, Suceava
- “Bacterii probiotice încorporate în produse alimentare” – ora 12:00
Speaker: Prof. Dr. Dan Vodnar, Prorector USAMV Cluj, specialist în gastronomie moleculară
- “Utilizarea tehnicii de imprimare 3D, pentru dezvoltarea unui produs funcțional” – ora 13:00
Speaker: Amalia Nemeș, inginer, doctorand USAMV Cluj
- “Bioprocesarea deșeurilor municipale, în vederea obținerii de acid lactic, pentru industria alimentară și farmaceutică” – ora 13:50
Speaker: Adrian Martău, inginer, doctorand USAMV Cluj
- “Aplicarea tehnicilor de bioprocesare, pentru valorificarea uleiului alimentar rezidual” – ora 14:30
Speaker: Laura Mitrea, cercetător științific, doctor în biotehnologii, ”Institutul pentru Științele Vieții”, Cluj
- Îmbunătățirea profilului bioactiv al tărâțelor de grâu și de ovăz, cu ajutorul tratamentului termic industrial” – ora 15:00
Speaker: Lavinia Mureșan, asistent universitar, doctor în biotehnologii, ”Institutul pentru Științele Vieții”, Cluj
26 noiembrie – Festivitate de Premiere, Târgul Internațional de Invenții și Inovații din Domeniul Alimentar ”INOVALIMENT”, ediția a II-a – ora 15:00