PROGRAM – Conferințele Științifice ”INOVALIMENT” 2021

Program – Conferințele Științifice ”INOVALIMENT” 2021

 

22-26 Noiembrie 2021

www.inovaliment.ro

 Participarea este GRATUITĂ!

Se acordă certificat de participare.

 

22 Noiembrie – “Rolul nutriției în longevitate”

  1. “Longevitatea – lifestyle sau genetică?” – ora 10:00

Speaker: Adina Trandafir, genetician, fondator Clinica Nutriscience

  1. “Bolile cardiovasculare: stilul de viață, medicina genomică și utilizarea datelor” – ora 15:00

Speaker: Dr. Marius Geantă, specialist în medicină de precizie, fondator al Centrului pentru Inovație în Medicină, București

  1. Impactul nutrigeneticii asupra longevității” – ora 16:00

Speaker: Prof. Dr. Mihai Niculescu, expert în nutrigenetică și epigenetică, fondator Advanced Nutrigenomics SUA, profesor la Universitatea North Carolina

 

23 Noiembrie – “Tehnologii alimentare noi”

  1. “Concepte moderne privind obținerea și utilizarea produselor probiotice, pentru creșterea calității vieții” – ora 11:00

Speaker: Prof. Dr. Ing. Gabriela Bahrim, Decan, Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, Galați

  1. “Procesarea sustenabilă a alimentelor și siguranța alimentară” – ora 13:00

Speaker: Prof. Dr. Nastasia Belc, Director, Institutul pentru Bioresurse Alimentare

 

24 Noiembrie – ”Alimente sustenabile”

  1. “Alimentele sustenabile, componente esențiale ale dezvoltării durabile. Date statistice și măsuri de combatere a risipei alimentare” – ora 10:00

Speaker: Laszlo Borbely, Secretar de Stat, Departamentul de Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României

  1. “Spirulina artizanală, o oportunitate pentru România, după succesul francez” – ora 11:00

Speaker: Romain Couderc, Co-founder Spinoa

  1. “Sunt insectele hrana viitorului? De la proteine la alimente funcționale” – ora 14:00

Speaker: Constantin Muraru, Research Manager, IPIFF Bruxelles

 

25 Noiembrie – “Alimente funcționale și bioprocesare”

  1. “Dezvoltarea și implementarea de metode instrumentale, pentru autentificarea mierii de albine și depistarea falsificărilor” – ora 10:00

Speaker: Prof. Mircea Oroian, Decan, Facultatea de Inginerie Alimentară, Universitatea ”Ștefan cel Mare”, Suceava

  1. “Bacterii probiotice încorporate în produse alimentare” – ora 12:00

Speaker: Prof. Dr. Dan Vodnar, Prorector USAMV Cluj, specialist în gastronomie moleculară

  1. “Utilizarea tehnicii de imprimare 3D, pentru dezvoltarea unui produs funcțional” – ora 13:00

Speaker: Amalia Nemeș, inginer, doctorand USAMV Cluj

  1. Bioprocesarea deșeurilor municipale, în vederea obținerii de acid lactic, pentru industria alimentară și farmaceutică” – ora 13:50

Speaker: Adrian Martău, inginer, doctorand USAMV Cluj

  1. “Aplicarea tehnicilor de bioprocesare, pentru valorificarea uleiului alimentar rezidual” – ora 14:30

Speaker: Laura Mitrea, cercetător științific, doctor în biotehnologii, ”Institutul pentru Științele Vieții”, Cluj

  1. Îmbunătățirea profilului bioactiv al tărâțelor de grâu și de ovăz, cu ajutorul tratamentului termic industrial” – ora 15:00

Speaker: Lavinia Mureșan, asistent universitar, doctor în biotehnologii, ”Institutul pentru Științele Vieții”, Cluj

 

26 noiembrie – Festivitate de Premiere, Târgul Internațional de Invenții și Inovații din Domeniul Alimentar ”INOVALIMENT”, ediția a II-a – ora 15:00

 

FORMULAR DE ÎNSCRIERE

ro_RO