Primii 2000 de elevi au susținut deja concursul ARISTOTEL

A început Concursul Național Interdisciplinar ”Aristotel”. În prima săptămână de concurs, peste 2000 de elevi din toată țara au susținut deja cele două probe: de cultură generală și creativitate.

ARISTOTEL este singurul concurs de cultură generală, logică, matematică și creativitate pentru elevi din România.

Concursul Național Interdisciplinar ”ARISTOTEL” este gratuit și se adresează elevilor din învățământul gimnazial. Acesta se desfășoară online, pe platforma educațională Școala FDVDR.

Peste 600 de școli din întraga țară s-au înscris la ediția din acest an. Timp de o lună, peste 10.000 de elevi din ciclul gimnazial vor susține acest concurs de creativitate și cunoaștere. Concursul se va încheia pe 3 iunie.

Aristotel este un concurs școlar interdisciplinar foarte îndrăgit și așteptat atât de către elevi, cât și de către profesori. Competiția are două probe distincte: una de cultură generală, logică și matematică și una de creativitate, pentru a încuraja gândirea logică și pentru a stimula potențialul creativ al elevilor.

Prin participarea la acest concurs, elevii își pot testa cunoștințele de cultură generală, capacitatea de a rezolva probleme de logică și matematică, cu grad ridicat de dificultate și, în același timp, își vor putea pune la încercare memoria și creativitatea.

Concursul Național Interdisciplinar ”Aristotel” este înscris în Calendarul Activităților Educative Municipale (CAEM), organizate de Inspectoratul Școlar al Municipiului București.