„Prin valorizarea propriilor experienţe profesionale în colaborare şi parteneriat cu toţi factorii sociali implicaţi în educaţie şi formare-profesională, am urmărit, alegând această profesie, formarea unui absolvent autonom, responsabil, competent profesional, care să corespundă standardelor de valori ale cetăţeanului european.

Porof Marcel

Acest aspect este motivaţia care de-a lungul anilor mi-a adus numeroase merite ce indubitabil sunt recunoscute de către elevi, cadre didactice, diferite persoane importante la nivel regional, naţional, internaţional. Iar aceste merite constau în faptul că în afară de pregătirea profesională pe care o am (studii universitare și doctorale), sunt şi profesorul care a determinat, îndrumat, coordonat, sprijinit numeroşi elevi ce au obţinut numeroase premii şi nu de puţine ori s-au clasat pe cel mai înalt nivel la diferite concursuri (olimpiade, concursuri şcolare), printre cele mai importante fiind obţinerea trei medalii dintre care una de aur la Olimpiada Internaţională de Geografie, în perioada 2008 – 2012. Faptul că nu a fost o întâmplare este argumentat de calificarea in acest an a unei noi noi eleve coordonată de mine, la faza internaţională ce se va desfăşura în luna august la Moscova. Oportunitatea de a promova concepte geografice este amplificată de deţinerea funcţiei de Director al Clubului Copiilor din Fălticeni, implicit de conducerea unui cerc de geografie şi geologie şi de deţinerea funcţiei de Preşedinte al Societăţii de Geografie din România- filiala Suceava. Aşadar, întreaga activitate desfăşurată este una ce necesită o abordare sistematică, pasiune, răbdare, o gândire logică şi critică pentru a atinge culmile cele mai înalte ale ipostazei de profesor geograf.

Exercitarea profesiei didactice pe care o dețin, se bazează pe:

Competenţe metodologice: Sunt Responsabil Cerc pedagogic zona Falticeni, în cadrul căruia organizez și coordonez activități legate de metodica disciplinei. Din anul 2008 sunt director al Clubului Copiilor Fălticeni, activând în domeniul Managementului instituțional. Din 2005 până în prezent, sunt Președinte al organizației profesionale Societatea de Geografie din România, Filiala Suceava, unde activez în domeniile învățământ, cercetare și am coordonat și organizat activităţi de specialitate, simpozioane, conferinte la nivelul filialei. Sunt metodist ISJ Suceava disciplina geografie, mentor pentru cadrele didactice debutante.

Competenţe de comunicare şi relaţionare: Organizez și coordonez din anul 2012 Simpozionul internațional ”România între Orient și Occident”.

Competenţe psiho-sociale: În cadrul liceului ”Nicu Gane” fălticeni, sunt responsabil cu Formarea Continuă, responsabilul ariei curriculare „Om şi societate; Membru al Consiliului de Administraţie; responsabil  al  Comisiei de evaluare şi asigurarea calităţii în educaţie – ARACIP.

Competenţe tehnice si tehnologice: utilizez calculatorul în procesul instructiv – educativ, exersez schemele de acţiune în vederea dobândirii/perfecţionării deprinderilor practice, aplic strategiile didactice de utilizare eficientă a mijloacelor/auxiliarelor didactice in procesul de învăţămant.

Am participat la un număr mare de cursuri se formare petru a-mi dezvolta competenţe în diferite domenii de activitate.

Concluzionând, aş dori să subliniez că indiferent de circumstanţe rolul profesorului este inevitabil esenţial, pentru că el este cel care formează anumite tipuri umane, deţine controlul asupra obiectului pe care îl predă, poate sau nu influenţa psihic, ceea ce computerele, sau metoda autodidactă nu vor reuşi să facă niciodată.” – Porof Marcel

[oqeygallery id=551]

*Descrierile profesorilor sunt redate intregral conform rubricii „DESPRE MINE”, prezente în formularul de înscrieri.