Orele de sport, transformate de profesorul Nelu Avram, finalist al campaniei „Liga Profesorilor Excepționali” a Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României

Nelu Avram, profesor de educație fizică și sport la Școala Gimnazială „General Ioan Boeriu” din comuna Recea, Brașov, a fost desemnat finalist al campaniei „Liga Profesorilor Excepționali”, desfășurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Nelu Avram a reușit să transforme orele de sport într-o experiență captivantă și motivantă pentru elevii săi, insuflându-le pasiune, curaj și încredere. Dorința elevilor de a participa la aceste ore a fost atât de mare încât profesorul a extins activitățile cu antrenamente suplimentare în fiecare vineri.

Într-o zonă rurală unde situația financiară este adesea dificilă, Nelu Avram a demonstrat că și elevii din mediul rural pot excela, obținând multiple participări și premii la concursuri și olimpiade școlare. De asemenea, elevii săi au avut rezultate remarcabile la emisiuni precum „NextStar” și „Românii au Talent”, demonstrând că talentul și munca asiduă pot depăși orice obstacol.

Profesorul Nelu Avram este, de asemenea, mândru că elevii săi promovează și cunosc jocul de oină, sportul național al României, contribuind astfel la păstrarea tradițiilor sportive autohtone. Una dintre realizările sale notabile este inițierea concursului sportiv „Crosul Memorial Ion Gavrilă Ogoranu”, ajuns la a XIII-a ediție. Acest eveniment este inclus în Calendarul Activităților Extrașcolare la nivel național și interjudețean, atrăgând participanți din diverse colțuri ale țării.

Ca finalist al campaniei „Liga Profesorilor Excepționali”, Nelu Avram primește o recunoaștere binemeritată pentru eforturile și dedicarea sa. El reprezintă un exemplu de pasiune și devotament în educație, demonstrând că prin implicare și creativitate, profesorii pot avea un impact semnificativ asupra vieții elevilor lor. Publicul este invitat să își susțină profesorii favoriți până pe 18 iulie, votând pe platforma vot.fundatiadanvoiculescu.ro.