Olimpiadele preșcolarilor 2013-2014

Inteligența și creativitatea sunt calități care se dezvoltă încă din primii ani de viață. Bucuriile copiilor, bine îndrumate, pregătesc performanțele de mai târziu ale acestora.

Olimpiadele preșcolarilor

„Olimpiadele preșcolarilor” reprezintă singurul concurs național adresat copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani, prin intermediul căruia aceștia sunt antrenați în exerciții de logică, creativitate și atenție, special concepute în scopul dezvoltării aptitudinilor lor.

De asemenea, olimpiadele oferă posibilitatea obiectivă de evaluare a nivelului de dezvoltare educaţională și emoțională, într-un mediu adaptat vârstei, sub atenta observație a specialiștilor fundației.

Concursul se desfășoară sub forma unor ediții, pe tot parcursul anului, trimestrial. Pentru acest an educațional, perioada de derulare este octombrie 2013 – iunie 2014. Fiecare copil se poate înscrie pentru una din cele trei categorii de vârstă din concurs: 3-4 ani, 4-5 ani, 5-6 ani. O probă de concurs constă în soluționarea unor exerciții de logică, desen creativ și puzzle, pe parcursul unui timp dat (30 minute), sub supravegherea reprezentanților fundației.

[oqeygallery id=340]

Fiecare copil înscris va participa la o singură competiție, pentru categoria lui de vârstă. Copiii participanți în cadrul unei anumite categorii de vârstă se pot înscrie, prin recompletarea formularului de concurs, pentru a participa la următoarea categorie de vârstă. Participarea se va face în ordinea înscrierii.

Pentru a-i încuraja și  pentru a le dezvolta spiritul de competiție, toți copiii vor primi cadouri si premii supriză, în cadrul unei festivități de premiere, ce va consta într-un spectacol pentru copii, momente de facepainting și modelaj de baloane.

Înscrierea în cadrul concursului, precum și participarea la cursurile de dezvoltare personală și parenting sunt gratuite și se poate face prin completarea formularului de mai jos. Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la numărul 0758.30.30.30 sau ne puteți scrie pe adresa [email protected].

Regulament

Cursurile de dezvoltare personală și parenting

Un alt scop al acestui proiect este identificarea copiilor supradotați, cu un IQ ridicat, în vederea dezvoltării calităților native, precum și sprijinirea acestora în vederea unei dezvoltări armonioase a personalității lor. Pentru cei mai buni dintre ei, cei care s-au remarcat prin soluționarea cu succes a exercițiului de logică sau a celui de puzzle, sau cei care au dovedit o imaginație bogată la proba desenului creativ – câștigătorii locului I, Fundația Dan Voiculescu desfășoară cursuri gratuite de dezvoltare personală. Iar părinții acestora vor putea participa, gratuit, la cursuri de parenting susținute de echipa de specialiști a fundației.

Cursurile se vor desfășura pe parcursul a patru întâlniri. Prin intermediul lor se va urmări dezvoltarea cognitiva și emoțională a copiilor, dezvoltarea competențelor sociale, o mai bună autocunoaștere.

De asemenea, părinții acestora pot beneficia, la cerere, de cursuri de parenting, cursuri susținute de echipa de psihologi a fundației, care se vor desfășura, de asemenea, pe parcursul a patru întâlniri. Părinții vor avea ocazia să afle despre noi metode și canale de comunicare cu copilul, de soluționare a eventualelor probleme apărute, precum și analizarea fiecărei perioade de dezvoltare în care se află copilul acestora.

Pentru înscrierea la aceste cursuri, părinții copiilor premianți sunt rugați să trimită un email la adresa [email protected] cu numele copilului și vârsta, în care să fie menționat, în funcție de opțiunea aleasă, și solicitarea de participare la cursurile de parenting.

Mai multe detalii despre Cursurile de Dezvoltare Personală puteți vedea  AICI