O fetiță de 10 ani, din Republica Moldova, a reușit să se califice în Marea Finală a concursului ”Bătălia Micilor Genii”

Cei mai isteți copii se întrec, în această vară, în competiția inteligenței. Anastasia este unul dintre copiii care au participat la Runda a II-a a acestui concurs. Ea este din Republica Moldova și are 10 ani. A reușit să se califice în Marea Finală din august, la categoria de vârstă 8-13 ani

Întrebată de ce a ales să participle la acest concurs, Anastasia a răspuns: ”Vreau să îmi îmbunătățesc memoria și vreau multe aprecieri, să fiu un exemplu pentru ceilalți copii”.

La categoria de vârstă 11-13 ani, locul în Marea Finală a fost adjudecat de un băiețel timid din Fălticeni, dar dornic să participe la prima lui competiție online. Ocupanta locului doi este Maria, o fetiță cu ochii negri, foarte ambițioasă.

Alex a ales să participe la acest concurs deoarece ”este ceva nou, inovativ, și are loc online. Mi se pare o experiență interesantă și am multe de învățat”.

Am participat la acest concurs pentru a câștiga experiență, nu m-am gândit că voi câștiga vreun loc. Am venit ca să mai fac ceva în vacanța asta. Sunt super fericită, mi-au dat lacrimile”, a declarat Maria.

Testele de cultură generală pentru copii îi ajută pe cei mici să-şi verifice şi să-şi sedimenteze cunoştinţele pe care le învaţă la şcoală. Uneori, pentru elevii din clasele primare sau gimnaziale este dificil să extragă informaţii din contextul lecţiilor pe care le învaţă la şcoală, astfel încât să îşi poată folosi cunoştinţele în viaţa de zi cu zi. Însă efectuarea unui test de cultură generală, contribuie la dezvoltarea inteligenţei şi la perspicacitatea celor mici, pregătindu-i pentru situaţii reale de viaţă.

În această vară, Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României le propune copiilor un concurs online de cultură generală, numit Bătălia Micilor Genii. Concursul cuprinde întrebări din matematică, limba română, istorie, geografie, arta și astronomie și le pune la încercare gândirea logică, cunoștințele de cultură generală, dar și rapiditatea cu care răspund la fiecare întrebare.

Copiii își pot verifica, în doar 15 minute, cunoştinţele de cultură generală, dar și gândirea analitică şi memoria.

Cu ajutorul a 15 întrebări cei mici își pot verifica memoria, gândirea logică, dar și cunoștințele de cultură generală, fără pix, fără hârtie, fără calculator. La cea de a doua rundă, la ambele categorii avem participanți din toată țara, dar și din Republica Moldova”, a declarat Ramona Mezei, moderatorul concursului.