Noi atracţii culturale pe Valea Prahovei

La Castelul Peleş începe ediţia a II a a Stagiunii „Sunetul muzicii”,  eveniment organizat de Muzeul Naţional Peleş, ExcesMusic şi Radio România Cultural.

Primul recital va avea loc sâmbătă 24 martie 2012, de la ora 17, în sala de concerte a castelului şi va fi susţinut de unul dintre cele mai valoroase ansambluri de coarde din România.
Cvartetul Ad Libitum este în plină efervescenţă. Animaţi de cea mai intensă energie creatoare, plini de bucuria descoperirii reciproce şi a unor noi lucrări, Alexandru Tomescu, Şerban Mereuţă, Bogdan Bişoc şi Filip Papa vă invită să trăiţi parfumul vremurilor de altă dată aduse la viaţă de muzică de Schubert, Mozart şi Beethoven interpretată la cel mai înalt nivel.
Ansamblul, câştigător al Concursului de la Evian, performanţă fără precedent până în ziua de astăzi pentru muzica de cameră românească, a realizat înregistrări pentru casa de discuri Naxos, nominalizate la Premiile Grammophone a susţinut recitaluri în renumite săli ale lumii: Concertgebouw – Amsterdam, Salle Cortot – Paris sau Konzerthaus – Berlin şi a fost numit cvartet de stat în cadrul Filarmonicii „Moldova” din Iaşi.
După pierderea lui Adrian Berescu, Cvartetul Ad Libitum a ales să îi păstreze vie memoria, invitându-l pe violonistul Alexandru Tomescu să preia primul pupitru. Nelipsit de pe scenele româneşti, unde se află de obicei în postură solistică, violonistul este în acelaşi timp pasionat de muzica de cameră, dovedindu-se a fi persoana ideală pentru a continua alături de Şerban Mereuţă, Bogdan Bişoc şi Filip Papa seria succeselor Cvartetului Ad Libitum.
            Aşadar, sunteţi invitaţi la recitalul Cvartetului Ad Libitum ce va avea loc în 24 martie la ora 17.00, la Castelul Peleş. În program – Quartettsatz de Franz Schubert, Cvartetul în do major, K 645 “al disonanţelor” de Wolfgang Amadeus Mozart şi Cvartetul op. 18 nr. 4 în do minor de Ludwig van Beethoven.
După o primă stagiune extrem de apreciată de melomani, în acest an iubitorii muzicii vor putea urmări la Castelul Peleş, până pe 17 noiembrie, 10 concerte care vor aduce în faţa spectatorilor programe atractive şi nume de primă valoare ale artei sonore româneşti: Icon Arts Ensemble, dirijat de Gabriel Bebeşelea, Bourbon Jazz Unit, Cvartetele Arcadia şi Eufonia, Duo-urile Atris şi Aperto, pianista Daria Ioana Tudor, violonista japoneză  Ishigami Mayuko.
Accesul se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută de la Muzeul Naţional Peleş, tel. 0244310 918, interior 129 – secţia Relaţii publice sau completând un formular pe site-ul http://peles.ro/.
Parteneri: Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România, prin programul „Oportunităţi la tine acasă” şi Quartz Media Production.
 Parteneri media: Port.ro, Liternet.ro, Onlinegallery.ro, Observator cultural, B 24 FUN, Muzica bună.ro, Zile şi Nopţi.