Liviu Georgescu

Liviu  Georgescu preda chitara clasica la Colegiul National de Muzica ”George Enescu” din Bucuresti.

In 1983 a castigat prima editie a Festivalului de Chitara de la Sinaia. A avut cateva premiere nationale cum ar fi: primele inregistrari in cardex-ul Radio, primul concert la Ateneul Roman, primul concert cu orchestra (Filarmonica din Brasov sub bagheta maestrului Ilarion Ionescu Galati).

A practicat profesia de dascal in chitara clasica inca din 1983, in 1985 obtinand Diploma de Onoare pentru cel mai bun profesor de chitara din Romania. In 1995 din dorinta de a continua seria festivalurilor de la Sinaia, care insemnau pentru scoala romaneasca de chitara singurul reper profesionist, a infiintat Fundatia Romana de Chitara sub egida careia a internationalizat festivalul romanesc aducand in Romania mari profesori si solisti din peste 30 de tari de pe 5 continente.

In 1991 a infiintat, la Liceul ”George Enescu” din Bucuresti, prima clasa de chitara din Romania la nivel preuniversitar. De atunci, a obtinut cu elevii din pregatire aproape 500 de premii nationale si internationale. A creat Festivalul Tinerilor Chitaristi de la Bucuresti si a colaborat pentru infiintarea altor festivaluri in tara cum ar fi cele de la : Cluj, Targu Mures, Odorheiul Secuiesc s.a.

A participat in calitate de profesor si membru in juriu la numeroase festivaluri de prestigiu din : Germania, Italia, Franta, Grecia, Serbia, Slovenia, Cehia, Turcia, etc. A acordat burse multor studenti si elevi romani talenti, dar cu posibilitati financiare reduse pentru a merge in strainatate la festivaluri de renume si pentru a studia cu profesori reputati. A oferit instrumente de maestru celor mai talentati chitaristi romani prin obtinerea de sponsorizari si schimburi bilaterale. Numerosi elevi si studenti pe care i-a pregatit sunt momentan cadre universitare in Romania sau profesori si studenti in : S.U.A., Franta, Spania, Germania, Elvetia, etc.

A insistat ca pe langa instrumentul studiat, cultura muzicala si cea generala a elevilor si studentilor sa se imbunatateasca si sa se diversifice. Le-a oferit elevilor sai posibilitatea de a canta pe scene de prim rang din Romania si din strainatate, la Radio, la televiziuni, de a se intalni cu nenumarati colegi din tari cu scoli de traditie in domeniul chitarei, de a studia cu profesori de renume mondial, de a calatori in strainatate si a-si construi relatii cu chitaristi din toata lumea.

[oqeygallery id=421]